Anne Helene Væting Hodne (23) på vei mot flyet som skal ta henne, Adrian (4) og Tuva Helene (2) plus: Anne Helene Væting Hodne (23) på vei mot flyet som skal ta henne, Adrian (4) og Tuva Helene (2) pluss ektemannen Tor Helge Hodne til Obertilliac i Østerrike, der hun skal gå europacuprenn i skiskyting. 23-åringen hadde inntil i går aldri vært utenfor Norge og Danmark.

Anne Helene (23) har bare vært i Danmark – skal gå e-cup i Østerrike

Uten våpenkort og med pass hun ordnet i siste liten, fløy skiskytteren Anne Helene Væting Hodne (23) ut av Norge for aller første gang i går. Nå vil hun gjøre det til en vane å konkurrere i utlandet.

- Jeg trener like mye som de beste i verden, og har en drøm om å gå verdenscup, sier talentet fra Birkenes, som i helgen går to europacuprenn i Obertilliac i Østerrike.
Det vil i så fall snu opp ned på en tilværelse som så langt stort sett har vært tilbrakt i kjente omgivelser på Birkeland.
Bortsett fra noen turer til Danmark har ikke 23-åringen vært utenlands i det hele tatt.
- Jeg er ikke særlig bereist, sa Anne Helene Væting Hodne, da hun sjekket inn på Kjevik i går.
Uttaket kom så uventet på henne at hun ikke hadde ordnet med gyldig våpenkort.
- Jeg har med meg en bekreftelse på at jeg kan skyte. Det skal holde.
Pass måtte hun også fikse i siste liten.
- Jeg fikk det siste stempelet for et par timer siden, sa Væting Hodne, da hun og familien ankom Kjevik midt på dagen i går.

Alle på tur

Med seg hadde hun barna Tuva Helene (blir 2 år 13. desember) og Adrian (4) og ektemannen Tor Helge Hodne. Hele familien er med når mor går for europacuppoeng og for å sikte seg inn mot en fremtidig plass på det norske verdenscuplaget.

Les hele saken i Agderpostens e-avis