Nakne reisefakta

* Norske Vidy tilbyr pakkereiser til fem naturistsentre i fastlands-Frankrike, to sentre på Korsika, tre på fastlandet i Spania, ett på Lanzarote, to på Fuerteventura, ett på Kreta, to i Kroatia, ett i De Franske Antiller og ett i De Nederlandske Antiller. En uke med fly og opphold fra kr 5280 (Spania).
* Ønsker du billig naturistferie, kan det være smart å gå utenom reisebyråene og bestille flybillett og opphold på et naturistsenter på egen hånd. Flere sentre har nettsider med priser og andre nyttige opplysninger. Skaff deg den internasjonale naturistguiden, en bok med oversikt over naturiststrender, naturistcamping, naturisthoteller og naturistsentre i hele verden. INF's Internasjonale Naturistguide 2002/2003 fås kjøpt via Naturistforbundets hjemmesider. Koster kr 250.
* Norge har tre naturistcampingplasser: Sjøhaug Naturistsenter på Jeløy ved Moss, Isefjær mellom Kristiansand og Lillesand, og Skovly ved Halden. Mange norske naturister drar på naturistcamping til Danmark og Sverige, hvor slik camping er mer vanlig.
* Norge har rundt 20 naturiststrender spredt over hele landet. Det går an å bade naken også andre steder. Norsk lovverk slår ikke veldig hardt ned på nakenbading. Poenget er at man ikke skal være til sjenanse for andre.


(Arkivartikkel fra 29.03.2003)
 

Jobb lokalt (229)