annonse

Kaotisk eventyr

UNG LESEHEST: UNG LESEHEST: Nim (Abigail Breslin) er en entusiastisk lesehest med sel som lekekamerat, men det redder ikke filmen. (Foto: )

Hvorfor det meste virker galt i familieeventyret "Nims hemmelige øy", er temmelig rart.

  • Kari Gisholt

@Vig.Kultur:film
SKIEN En eventyrhistorie fra en paradisisk øy med en modig, rapptenkt jente som både har sel og øgler som bestevenner, burde ha ingredienser til å slå an. Jentehelter har vi for få av på film. Det er ikke noe galt med den lille hovedrolleinnehaveren Abigail Breslin, bortsett fra at hun "snakker" norsk. Det gjør filmen lettere å forstå for de minste, naturligvis, men det blir forstyrrende.

Paradisisk øy

Hun bor på en paradisisk øde øy med sin vitenskapsopphengte pappa. En dag blir han borte på havet, og lille Nim må klare seg selv. Det vil si, hun får hjelp av sin favoritteventyrhelt, Alex Rover. "Han" viser seg å være forfatteren som er langt fra modig, Jodie Foster. Snarere tvert imot er hun et nervøst vrak med all verdens nevroser. Noe som ikke blir særlig morsomt i lengden, er jeg redd.

Aldri fokus

Filmen spriker i alle retninger og finner aldri fokus. At det er mye deilig å se på, hjelper ikke. Lille Nim er en positiv helt, det skal sies. Ikke bare leser hun bøker (!). Hun er entusiastisk, optimistisk og rådsnar, men filmen om henne blir rett og slett for kaotisk og usammenhengende.


(Arkivartikkel fra 19.09.2008)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.