annonse

Sitrende spenning

UT AV FJELLHEIMEN: UT AV FJELLHEIMEN: Jannicke, spilt av Ingrid Bolsø Berdal, overlevde massakren i «Fritt Vilt I». Uheldigvis for henne var ikke prøvelsene over med det. FOTO FRA «FRITT VILT II» (Foto: )

Sykehus blir ikke helt det samme etter å ha sett "Fritt Vilt II".

Andreas Soltvedt

SKIEN Så er den her. Oppfølgeren til suksessfilmen "Fritt Vilt" fra 2006 har vært en lenge bebudet godbit for kinopublikummet. I dag har filmen première over hele landet, deriblant på en rekke kinoer i Telemark. Og det er bare å ta plass folkens. "Fritt Vilt II" er nemlig en tvers gjennom spennende og velregissert scenefortelling på lerretet.

Ikke over likevel

Filmen står solid på egne bein, selv om utgangspunktet er en direkte fortsettelse av den bloddryppende historien slik denne sluttet for to år siden. I "Fritt Vilt II" skal stakkars Jannicke, som overlevde massakren i 2006, nok en gang bli utsatt for store prøvelser. Denne gangen har hun utgangspunkt som pasient ved det lokale sykehuset på Otta, noe det skal vise seg at hun ikke akkurat er alene om...

Dyktige effektmakere

Minnene fra "Fritt Vilt I" fungerer som et urovekkende bakteppe i skallen når de dyktige folkene bak filmen bygger opp spenningskurven. Filmskaperne kan sin sjanger og vet ikke minst hvordan de skal spenningslegge bildene med musikk og lydeffekter. Sånn sett er det liten tvil om at "Fritt Vilt II" vil framstå som mer sitrende opplevd i kinosalen enn tilfellet vil være når filmen en gang kommer i DVD-format tilpasset stua der hjemme.

En stjerne er født

Ingrid Bolsø Berdal, som gir ansikt til hardt prøvete Jannicke, fikk Amandaprisen for beste kvinnelige skuespiller etter sin forrige "Fritt Vilt"-innsats. Også i toeren er Bolsø Berdal en bærende kraft. Hun har tidligere uttalt at hun ikke liker å se film når det blir for skummelt. Sånn sett vil hun neppe trives under iakttakelse av "Fritt Vilt II". Vi for vår del hadde det som blodet i blodårene. Det vil si aldeles utmerket.


(Arkivartikkel fra 10.10.2008)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.