KJEMPESJANSEN: Atle Pettersen (17) fra Buer er klar for Kjempesjansen på NRK neste lørdag. Unggutten skal framføre låten "I'll Be There For You" på direkten foran hundretusener av tv-tittere. FOTO: PÅL LUNDSHOLT

Atle (17) klar for Kjempesjansen

Illusion-vokalist, Atle Pettersen (17) lar heavy metal-image ligge igjen hjemme på Buer når han neste lørdag skal delta i Kjempesjansen på NRK.

SKIEN Ung alder til tross, 17-åringen har allerede rukket å bli en kjent skikkelse innen visse musikkretser her til lands. Allerede som 13-åringen deltok han i Melodi Grand Prix Junior, og samme år debuterte han som organist i Gulset kirke. Siden den tid har det meste i 17-åringens liv handlet om musikk, og da helst av det tyngre slaget. Og det er nok først og fremst som vokalist i metalbandet Illusion de fleste kjenner ham fra. Men når unggutten lørdag om en uke skal framføre låten "I'll Be There For You" foran hundretusener av seere på riksdekkende fjernsyn, er det langt ifra tungmetall som venter tv-seerne.

Ballade

- Nei, denne låten er så definitivt ikke heavy. Egentlig er den stikk motsatt, for det er en ballade jeg skal framføre, smiler 17-åringen som ikke er redd Illusion-fans rundt om i Norge kommer til å vende ham ryggen.
- Jeg er ganske trygg på at det ikke kommer til å skje. Dette har jo ikke noe med bandet å gjøre, smier Pettersen som har skrevet både tekst og musikk selv.
- Jeg har fått litt hjelp med tekstbiten. Men mesteparten har jeg skrevet selv. Så ja, det er så absolutt min låt, smiler unggutten som meldte seg på Dan Børge Akerøs program av flere årsaker.
- Det er jo en kjempeflott mulighet til å vise seg fram for hele kongeriket. I tillegg er det litt økonomi med i bildet, sier Pettersen.

Kroner på konto

Det er nemlig opp til seerne å stemme fram hvem av de fem deltakerne som er med i det første direktesendte showet som skal gå videre til en semifinale. Og hver stemme unggutten fra Buer får, betyr kroner inn på konto. For sms-pengene går nemlig til artistene og ikke til NRK. Når det da koster en femmer pr. sms, kan det for blir penger ut av det. Hvor mye det kan bli snakk om har ikke 17-åringen spekulert altfor mye i.
- Det er jo ikke derfor jeg har meldt meg på. Så pengene tar jeg bare som en ren bonus. Det viktigste er å gjøre en god figur på scenen, og forhåpentligvis stemmer folk på meg, sier Pettersen som innrømmer at han begynner å få litt sommerfugler i magen.
- Jeg er veldig spent. Det er jo ikke hver dag en opptrer på riksdekkende fjernsyn. Men jeg gleder meg veldig, smiler 17-åringen.


(Arkivartikkel fra 02.09.2006)
 

På forsiden nå

Jobb lokalt (238)