annonse

Bygger Norges råeste konserttelt

Utvider hangaren
Utvider hangaren: Daglig leder Jostein Forsberg og bookingsjef Ed Murphy har tro på at det nye megateltet på over 3 000 kvm på Torget skal leve opp til de høye forventningene. (Foto: knut heggenes)
bluesfestivalen illustrasjon
bluesfestivalen illustrasjon: Slik er det planlagt at festivalområdet på Notodden skal se ut. (Foto: ILLUSTRASJON)
bluesfestivalen tegning
bluesfestivalen tegning: Slik er det planlagt at festivalområdet på Notodden skal se ut. (Foto: ILLUSTRASJON)
«Queen of the Blues»
«Queen of the Blues»: Shemekia Copeland har konsert i kirken og Hovigs Hangar. (Foto: )
MØTER UNGDOMMEN
MØTER UNGDOMMEN: Bruce Springsteen-gitaristen og Lilyhammer-stjernen Steven Van Zandt kommer til Notodden. (Foto: ap)
Headliner
Headliner: Rockeikonet Robert Plant er klar for Notodden fredag. Han har fått gode anmeldelser på sin pågående turne der han spiller låter både fra Led Zeppelin-perioden og fra solokarrieren. (Foto: AP)
ÅPNER SHOWET
ÅPNER SHOWET: Dana Fuchs er et fyrverkeri på scenen. Hun skal spille både i Heddals stavkirke og i Hovigs Hangar. (Foto: knut heggenes)

– Vi har drømt om å gjøre festivalen «waterproof». Nå gjør vi det.

Knut Heggenes

Bookingsjef Ed Murphy ser seg rundt i det helt nyproduserte megateltet på godt over 3 000 kvadratmeter på Torget. De neste dagene skal scene- og sideveggene kles med kjempestore motiver fra Memphis og Notodden.

– En slik arena har vært en drøm lenge. Økt publikumskomfort, lydkvalitet og visuelle opplevelser er målet med satsingen. Vi tror det blir en suksess, sier Ed Murphy til Varden.

Røe Isaksen og Little Steven

Det nye teltet på Torget er på 40 ganger 80 meter og tar over for Brygga som hovedscene. Kapasiteten blir på 6.500 publikummere. Det er ventet fullt hus når Robert Plant – den tidligere vokalisten og låtskriveren i Led Zeppelin – går på fredag kveld.

Allerede torsdag innvies den nye scenen med åpning og kveldskonserter. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er hentet inn som festivalåpner. Han får selskap av Springsteen-gitarist Little Steven (Steven Van Zandt) også kjent fra «The Sopranos» og «Lilyhammer».

– Ja, det blir høy kjendisfaktor på festivalen. Vi har jobbet med å få over Little Steven i flere år. Nå komme han og blir gjest gjennom hele festivalen. Han skal blant annet snakke med deltakerne på bluesseminaret, være med på åpningen og også dele ut Bluesprisen, forteller daglig leder Jostein Forsberg.

– Det er spesielt gøy at en størrelse som Little Steven kommer for å dele sin kunnskap om musikkbransjen med ungdommene på seminaret.

– Kommer han til å spille?

– Det vet vi ikke, men det skal ikke stå på oss om han vil. Han kjenner mange av artistene og vi skal nok hoste fram en Stratocaster, sier Forsberg med et smil.

Det er fortsatt uklart om hockeystjerne Mats Zuccarello Aasen kommer for å se sin sjef James Dolan i New York Rangers spille på Folk og Blues Stage.

Festivalen trenger et godt økonomisk år for å dekke opp rundt en halv million i underskudd i 2014. Ledelsen har spart betydelig på å gjøre festivalen superkompakt, men ikke kuttet i artistbudsjettet.

Beste siden ZZ Top

– Hvordan går billettsalget koordinator Anlaug Landsverk?

– Det går bra. Vi har så langt bedre forhåndssalg enn toppåret da ZZ Top var headliner i 2012. Nå blir det veldig spennende å se salget den siste uka. Vi har jo lagt om til salg av nesten bare pass. Pågangen er i alle fall stor så langt og det er jo også meldt godt vær for festivaldagene.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse