annonse

Dino (27) er helt sjef på Instagram

LEVER UT
LEVER UT: Da han var 17 år bestemte Dino Tomic seg for å bli kunstner, og han ønsket å bruke sosiale medier. Målet var å leve av kunsten ti år senere. Nå er han 27 år og konstaterer at drømmen er blitt virkelighet. alle (Foto: fredrik Pedersen)

Over 200.000 på Instagram og 150.000 på Facebook følger nå kunstfenomenet Dino Tomic.

Knut Heggenes

Som 17-åring bestemte Dino seg for å bli kunster, og han innså at for å bli god måtte han ofre svært mye. Ti år senere er han klar på at drømmen han hadde er blitt til virkelighet.

Ga seg selv utfordringen

– Mitt første store livsmål er oppnådd. Dette er utrolig gøy. Det har vært en tøff reise. Mye er blitt ofret på veien, men jeg har klart å nå ut på de sosiale mediene til hele verden. Nå har jeg flest følgere i USA, Norge og Brasil, forteller 27-åringen.

Les også: Dino har Europas største tatovering

Med tre år på videregående tegning, form og farge i bagasjen kom Dino til Notodden. Det ble faglærerutdanning i kunst- og håndverk. Parallellt jobbet han knallhardt med å utvikle seg som tatovør og kunstner.

Et rått selvportrett

– Jeg ga meg selv utfordringen: Å legge ut en ny skisse, tegning, tatovering eller maleri på nett hver eneste dag uansett. Jobbet hele tiden målbevisst for å bli bedre. Jeg visste at jeg måtte ofre mye for å nå målet om å leve av tatovering, tegning og maling. Men nå har jeg klart det, sier 27-åringen stolt.

I kunstnerhulen sin i Storgata sitter han under rekken av tegneserieinspirerte malerier. I tatoveringsstudio henger svære portretter – deriblant et rått selvportrett. En ensom ulv ser oss rett inn i øynene (før avreise til USA).

Masse respons fra USA

– Akkurat nå er jeg i en periode der jeg maler store dyreportretter med akrylmaling iblandet tatoveringsfarger. Det gir en spesiell effekt. Nå har jeg også begynt å selge litt malerier. De store dyreportrettene har gått unna så snart jeg legger en ny skisse ut på nettet – flest til USA. Det er gøy. Får masse respons fra USA.

Les også: Tatovøren Dino tegnet familien på veggen

– Til nå har jeg nesten ikke solgt bilder. Det har vært et bevisst valg. Jeg har levd av tatoveringen, og litt undervisning på høyskolen. Målet har ikke vært penger. Målet har vært å bli god, og å nå ut via de sosiale mediene. Jeg elsker å ha kontakt med følgere. Bruker mye tid på å svare mails og annet – altfor mye egentlig.

– Du har ikke tenkt å skaffe deg en manager da?

Les også: Kong Harald vil ha Dinos kongebilde

– Nei, ikke foreløpig. Vi får seg hvordan det går videre. Så langt har det bare rullet fortere og fortere på nettet, og jeg har lagret hundrevis av bilder - for ikke å snakke om tegninger, sier Tomic med et smil.

Kroaten, som flyktet med familien til Norge som 14-åring, har fortsatt et mål om å leke seg med kunsten, øke antall nettfølgere og ikke tenke for mye på penger.

annonse