annonse

Dino har Europas størs te tatovering ...

FORNØYD
FORNØYD: FORNØYD: Dino Tomic er strålende fornøyd med sin nye new school-tatovering. I to år har han gått til tatovør Emil Edge i Göteborg. (Foto: )

Med trolsk stemning utover Heddalsvannet viser Dino Tomic fram sin nye stolthet.

Et kunstverk av new school-guruen Emil Edge viser seg fra nakken og nedover til knehasene. Tatovøren og kunstneren Dino Tomic er stolt over resultatet av utallige turer til Edge i Göteborg de siste par årene.
– Ja, nå er hoveddelen av tatoveringen ferdig. Jeg er utrolig fornøyd. Edge fikk frie tøyler, og nå er jeg klar for å hekte på en arm og et bein i løpet av det neste året, forteller Dino Tomic.
Dette var litt kaldt
I det trolske, grålige lyset over februarhimmelen står vi på kommunebrygga på Notodden. Ingen tvil. Det er et flott kunstverk. Selv en 53-åring uten et snev av tatovering, blir imponert over detaljene, fargene og størrelsen. Her er det bare å være betrakter og skape sin egen tolkning av den heldekkende tatoveringen.
– Dette er den største new school-tatoveringen i Europa. Jeg kjenner bare til en håndfull som har gjort det samme i USA. Veldig moro å være ferdig, men dette var litt kaldt.
Tomic smiler fornøyd når han er ferdig med fotoshooten. Pakker raskt inn naturelementene, skapningene og de avstemte fargeflatene.
Er blitt en del av meg
– Hvorfor har du gjort det?
– Jeg elsker kunst. Tatovering ser jeg som kunst,og det er veldig lenge siden jeg bestemte meg for at det måtte bli en stor tatovering av en veldig dyktig kunstner. Emil fikk ganske frie tøyler, og denne anser han som den beste tatoveringen han har laget til nå.
– Mange vil nok spørre seg: Hva om han angrer?
– De aller fleste som angrer, har brukt en dårlig tatovør eller har et motiv som de ikke kan stå inne for lengre. Dette er et kunstverk som allerede er blitt en del av meg. En del jeg følte jeg manglet.
– Ingen har 100 prosent sikkerhet for at de ikke vil angre, men dette er noe jeg virkelig ville. Og jeg liker at Emil fikk sjansen til å gjøre noe helt spesielt. Først og fremst skal dette være visuelt fint. Ingen veldig dyp betydning.
All hud blir dekket
Tatoveringen har tatt to år og 120 arbeidstimer for kunstneren. New school-tatovering er en retning som har utviklet seg sterkt gjennom de siste ti årene.
– Hva er det karakteristiske for new school?
– Det er først og fremst at det er mye farger, bruk av tegneserieaktige figurer og at tatoveringen er heldekkende. All hud blir tatovert. I den tradisjonelle formen brukes huden som et element i tatoveringen. Det tar mye lengre tid å gjøre en new school-tatovering enn en tradisjonell. Per i dag er det nok bare en 8–10 veldig dyktige utøvere av denne formen i verden, mener Dino Tomic.
Utvikle seg som bildekunstner
– Kommer du til å stoppe når Edge har tatt den ene armen og det ene beinet også?
– Jeg har planer om å dekke fronten også. Alt skal være av samme tatovør unntatt de to leggene. Der skal jeg ha noe annet. Helt sikker på hele fronten er jeg ikke. Jeg vet det blir brystkassa, men vurderer magen. Uansett blir det ikke noe i ansiktet. Det er helt uaktuelt.
I Storgata på Notodden har Tomic sitt eget studio. Kroaten flyttet fra fødelandet 14 år gammel og har de siste årene opparbeidet seg et solid ry som tatovør. 4–5 dager i uka tatoverer han i studio, men det er likevel blyanttegninger som opptar han mest som utøvende kunstner. Tatoveringen bruker han som inntektskilde for å utvikle seg som bildekunstner.

annonse