annonse

Dino til Slottet med Sonja-portrett

TIL SLOTTET
TiL SLOTTET: Kunstner og tatovør Dino Tomic på Notodden med sitt nye portrett av Dronning Sonja. Om få uker overleverer han både Sonja-portrettet og bildet av Kronprins Haakon. (Foto: Knut Heggenes)
KUNSTNEREN
KUNSTNEREN: Dino Tomic med dronningportrettet. (Foto: Knut Heggenes)
KRONPRINSEN
KRONPRINSEN: Dino Tomic i sitt atelier Atomiccircus med portrettet av Kronsprins Haakon. (Foto: Knut Heggenes)
SELVPORTRETT
SELVPORTRETT: Slik har Tomic tegnet seg selv. Han liker blyanttegninger i store formater og er klar også for prinsesse Märtha om ønskelig. (Foto: Knut Heggenes)

Om få uker skal Dino Tomic til Slottet for å overlevere det ferske portrettet av Dronning Sonja.

Knut Heggenes

Kunstneren og tatovøren fra Notodden har tidligere tegnet portrett av Kong Harald. Nå har Tomic (26) brukt et par måneder på å tegne dronningen. En smilende Dronning Sonja beskuer deg fra atelierveggen når du kommer inn i lokalet.

I hans gateatelier – Atomiccircus – henger også Kronprins Haakon på veggen. Bildet har tidligere vært vist i Varden. Både kronprinsen og dronningen skal rammes inn før de blir tatt med til Slottet.

Håper å få treffe de kongelige

– Det har vært veldig gøy å portrettere kongefamilien. Bilder fra Slottet har vært grunnlag for mine tegninger. Jeg bruker 85–90 prosent blyant og airbrush og oljemaling i den siste finishen, forteller Dino Tomic.

LES OGSÅ: Tror du Haakon vil ha dettet portrettet?

– Har det vært vanskelig å portrettere Dronning Sonja?

– Ikke spesielt vanskelig. En flott dame, som jeg har respekt for. Mitt inntrykk er at hele kongefamilien gjør en god jobb for Norge. Jeg har lenge hatt et ønske om å portrettere dem og gjør gjerne prinsesse Märtha også.

LES OGSÅ: Kong Harald vil ha Dinos kongebilde

– For meg er det en ære at de ønsker disse portrettene, og jeg håper jo å få treffe noen av de kongelige når bildene skal overleveres. Jeg er spent på mottakelse. Etter overleveringen av kongebildet fikk jeg masse positive tilbakemeldinger fra folk i staben rundt kongen, sier Tomic.

Har 160.000 på Instagram

Utdanningen har Dino Tomic fra Høgskolen i Telemark, Notodden. Der tok han en bachelorgrad innen estetiske fag før han de siste årene har brukt all sin tid på tatovering og bildekunst.

LES OGSÅ: Tatovøren Dino tegnet familien på veggen

– Jeg tjener pengene på tatoveringen og selger fortsatt svært sjelden tegninger. Det har blitt 3–4 portretter til USA og Canada den siste tiden, men jeg ønsker å bygge meg opp mot kunstneriske utstillinger framover.

Tomic er svært aktiv med å legge ut sine tegninger av mennesker, natur og tegneseriefigurer på Facebook og Instagram. Han har nå 121.000 følgere på Facebook og 160.000 på Instagram. 4–5 ganger i uka legger han ut nye tegninger på sosiale medier.
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse