Terningkast 3

En litt for lang vei

I «Den siste pilegrimen» introduseres en ny norsk politietterforsker.

BOK-FAKTA:

  • Gard Sveen
  • «Den siste pilegrimen»
  • Vigmostad & Bjørke

En god historie, men hvorfor gjøre veien fram så veldig lang?

520 sider er mye, det skal godt gjøres å holde leseren på tå hev hel veien. Debutant Gard Sveen blir litt for detaljert beskrivende hele veien, enkelte ganger føles det som gjentakelser. Her kunne det vært strammet inn.

Facebook-knapp kommer her

Politietterforsker Tommy Bergmann er tenkt å figurere i en serie. Han sliter med sitt, Han er blitt alene etter å ha banket opp sin venninne og sliter med å gå inn i et nytt forhold. Det skal ikke bli lett for forfatteren å håndtere Bergmann i forhold til leserne sympati og antipati, men det vil tiden vise.

Som veldig ofte i dagens krimbøker er det to parallelle historier som fortelles, oppstykket med annenhvert kapittel. Tre lik blir funnet i skogen, de har ligget der siden krigens dager.

Noen uker senere blir Carl Oscar Krogh funnet lemlestet og drept i sin villa i Holmenkollen. Han var en av de store motstandskjempene under krigen. Ergo møtes de to fortellingene i slutten av boken. Selv om man skjønner tegningen en liten stund før finalen, er det en spennende og god historie som fortelles. Dog for lang.

Debutant Gard Sveen jobber til daglig som seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet.

Anmeldt av Helge Ottesen

 

På forsiden nå

Jobb lokalt (224)