annonse

Folkemusikkjempen vant

KNUT BUEN
KNUT BUEN: En mesterspiller med penger på bok. (FOTO: BJØRN HARRY SCHØNHAUG)
DUELLENE:

Knut Buen tok 63,5 prosent av stemmene i konkurranse med Atle Pettersen i dag.

  • Helge Ottesen

Knut Buens «Bruremarsj frå Seljord» gikk seirende ut av dagens duell i kåringen av Tidenes telemarkslåt. Han fikk 63,5 prosent av stemmene i konkurranse med Atle Pettersen og låten «Shine».

Dette er duell nummer 22 i kåringen av Tidenes telemarkslåt. Vi minner igjen om at duellene er satt opp via loddtrekning.

Varden og NRK Telemarksendinga samarbeider om kåringen. 50 sanger og utøvere er med fra starten. To sanger duellerer mot hverandre og det er lesere og lyttere som avgjør hvem som går videre.

Facebook-knapp kommer her

En institusjon i folkemusikken

Knut Buen er rett og slett en institusjon. Utøvende folkemusiker og kulturformidler, utgiver og debattant.

Knut Buen er statsstipendiat fra 1989 og han ble utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden i 1999. Han har mottatt en rekke priser og æresbevisninger: som Myllargutens gullmedalje, Telemark fylkes kulturpris, Hjartdal kommunes kulturpris og Lindemanprisen.

Han ble hedersmedlem i Landslaget for Spelemenn 1998.

Knut Buen er bror av Hauk Buen og Agnes Buen Garnås. Han er født i Jondalen, men kom til morsbygda Tuddal som femåring og han er der fremdeles. Det er spelemannstradisjoner i familien og Knut har tatt vare på ikke bare egen slekts spill, men mange andres også.

Omvandrende leksikon

Musikalsk er han et omvandrende leksikon.

Knut Buen har gitt ut andres musikk og han har gitt ut sin egen. Han har også bedrevet utstrakt samarbeid med utøvere i helt andre sjangere også.

Buens bidrag til kåringen av Tidenes telemarkslåt, har mye Telemark i seg. «Bruremarsj frå Telemark» er en tradisjonell melodi.

Opptaket her er gjort av NRK og melodien er arrangert av Knut Buen og Kåre Nordstoga, som deltar på orgel. Kåre Nordstoga er fra Heddal og har nå vært domorganist i Oslo Domkirke i mange år.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse