annonse

Her ble Plants konsertfrø sådd

HOS PANNY
HOS PANNY: Jostein Forsberg og Panny Flautt Mayfield i samtale på verandaen. Notodden-sponsorer følger med. (Foto: HELGE OTTESEN)

Panny’s porch, er stedet hvor frøet til Robert Plants kommende konsert på Notodden Blues Festival ble sådd.

Det er ikke tilfeldig. Panny’s porch er Panny Flautt Mayfields veranda i Clarksdale, Mississippi. Clarksdale er Notoddens vennskapsby. Jostein Forsberg kom hit første gang i 1996, og har vært her mange ganger siden. Alene, med familien eller med sponsorer. Panny er pensjonert journalist med ei bluesbok på gang, og med en høy stjerne i miljøet. Pluss en naturlig gjestfrihet man kan bli misunnelig på. Hun skaper de gode rom for de gode samtalene. I dette tilfellet uterommet, på verandaen.

I denne huska har også Robert Plant sittet. Mange ganger. Han har vært en god venn av Panny i en årrekke, Panny fotograferte Led Zeppelin en periode. Robert Plant er også en blueshistoriker, og da er deltaområdet rundt Clarksdale en skattkiste. Panny har reist rundt i området med ham og Jimmy Page. De to Zeppelin-kompisene ga ut et album de kalte «Walking into Clarksdale». Jeg har også spasert i Clarksdale og gynget i huska. Jeg vedder bomullen jeg tok med hjem på at Josteins vennskap med Panny er en sterk medvirkende årsak til at Robert Plant har peilet seg inn på Notodden.

Led Zeppelin I er fremdeles et av mine favorittalbum. Jeg fikk aldri se Zeppelin på konsert, men jeg har fått med meg Robert Plant. Med Band of Joy i 2010. Veldig bra. Mest akustisk, men han gjorde flere Zeppelin-låter. Plant fant et godt musikalsk rom for disse sangene.

Band of Joy-albumet kom ut det året, nå foreligger albumet «Lullaby And … The Ceaseless Roar», nå heter bandet The Sensational Space Shifters. De gjør Zeppelin de også. På den siste settlisten jeg så, figurerte «Nobody’s fault but mine», «Going to California», «What is and what should never be», «Whole lotta love», «Baby, I’m gonna leave you» og «Rock’n’roll». Den kan selvsagt forandres til august, men det vil likevel trigge alle som ikke fikk se Led Zeppelin. Og vi er mange, flere enn de som vanligvis frekventerer Notodden.

De gode rom. Det er det de forsøker å få til på Notodden Blues Festival. Nå gjør de om, – igjen. Brygga er ute. Et stort konsert- areal under tak, med plass til 6.500, bygges der Hovigs Hangar er nå. Plant kan skape et godt rom der, det tviler jeg ikke på. Om det blir en «stairway to heaven» for publikum og de artistene som ikke trekker like mye folk, vil tiden vise.

Helge Ottesen, kulturjournalist

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse
annonse
annonse

annonse