annonse

- Hey, Ibsen har dævva!

NOK IBSEN PÅ SKOLEN: NOK IBSEN P� SKOLEN: Nå sparker russen tilbake: Guro Strand (foran f.v.), Elén Wikstøl, revysjef Andreas P. Engstrand, Ina Kittilsen, Liv Mari Ulla Mortensen, (rad to f.v) � sa Måkestad, Amalie Kasin Lerstang, � ste Marie Bjerke, Florida Gashi, Vibeke V. Herikstad (rad tre f.v.) Anne Fransen Asland, Paul-Arne Thelin, Kim André Syvertsen, Sunniva Hersir Sollid, Siv-Helene Bjørnstad, Jenny L. Forland, Kaja N. Kløcker, John Ivar Strand, Erlend Uleberg Osnes, (bak f.v.) Jo Vemund Svendsen (russepresident), Simen Daniel Børven og Jo "Kjekkas" Auråen (som viser Ibsen ryggen). FOTO: ANDREAS SOLTVEDT (Foto: ANDREAS SOLTVEDT)

På tide å få opp ævva, synes skiensrussen.

Andreas Soltvedt

SKIEN De er unge, de er mange og de har gått en smule lei av at Skiens største diktersønn har det med å dukke opp i ganske så mange sammenhenger. Mandag om ei snau uke inviterer russen ved Skien videregående skole til première på oppsetningen med det krystallklare navnet "Ibsen har dævva!". To forestillinger står på kjøreplanen i Ibsenhuset når russen er klar for å levere muntre stikk i siden og ektefølt satire.

Inn med morsmelka

- Du kan si at revyens navn innebærer litt kritikk av Skien og Skiens kulturliv. Det er nesten som om byen befinner seg i en aldri så liten Ibsen-psykose, nikker russerevysjef Andreas P. Engstrand.
- Ibsen blir likevel en slags rød tråd i revyen?
- Nja. Skal man skrive om Skien, må han jo være med, sukker russepresident Jo Vemund Svendsen.
- Du kan si at Ibsen er her. Men vi kvitter oss me'n, legger Svendsen til.
- Er ikke Ibsen bra for Skien?
- Jo, på en måte. Men han blir jo dytta på oss fra veldig tidlig av, ja nesten intravenøst. Vi synes også mye av Ibsen-satsingen blir gjort på feil måte. Det er lite felles samarbeid knyttet til satsingen på ham. Dessuten må det jo også være en grunn til at Ibsen aldri kom tilbake til Skien etter å ha forlatt byen, sier Andreas P. Engstrand muntert.

Veldedig formål

Ibsen og Ibsen-satsingen er langt ifra det eneste som blir kommentert når russen er klare til å ta kontroll over scenen i Ibsenhuset. Sammenslåingen av Skien og Brekkeby har på ingen måte gått revyhorden hus forbi. Ei heller den mye omdiskuterte tusenlappen.
- I revyen får du svaret på hva som var den egentlige årsaken til at ordføreren lanserte forslaget, røper revysjef Engstrand med krav om å bli trodd.
Med seg på den store satsingen har han om lag 65 medruss. Rundt 40 av dem vil bli å se på scenen. Eget band rekruttert fra Skien videregående har russefolket også med seg.
- Det blir mye bra musikk, og ikke minst mye bra egenprodusert musikk, sier Jo Vemund Svendsen stolt.
- Alle fra Skien og Telemark vil også forstå humoren i revyen, lover Andreas P. Engstrand.
- Gøy?
- Ubetinget ja! Det ligger mye læring i å få jobbe med russerevy, og det skaper gode erfaringer, sier revysjefen.
Han er glad for å kunne annonsere at overskuddet fra revyen i sin helhet vil gå til et sosialt opplegg for kreftrammede barn og unge i Telemark.
- Vi synes det er veldig fint å kunne bidra til dette viktige arbeidet, sier han.
Billettene til forestillingene mandag 16. april fås kjøpt i Ibsenhuset.


(Arkivartikkel fra 10.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse