annonse

Kenny Wayne Sheperd til bluesen

GITAR
GITAR: Kenny Wayne Sheperd tar med seg gitaren til åpningen av Notodden Blues Festival. Her fra opptredenen i 2008. (FOTO: FREDRIK PEDERSEN)

Bluesgitaristen Kenny Wayne Sheperd gjør åpningsdagen på bluesfestivalen komplett.

Martin Øyvang

Shepherd har vært i Norge kun to ganger tidligere. Første gang var i 1996 da han som 17-åring var oppvarmer for Eric Clapton i Oslo Spektrum, og i 2008 var han på Notodden Blues Festival som en av festivalens store suksesser det året. Publikum har ønsket han tilbake siden det, og Shepherd selv har ønsket å komme tilbake til Notodden. Nå kommer han tilbake, melder bluesfestivalen i en pressemelding.

Facebook-knapp kommer her

– Vi har brukt litt tid på å sette dette fordi Shepherd har måttet gjøre om på en hektisk turneplan. Minnene om Notodden var gode og han ønsket seg virkelig denne turen tilbake. Ved å flytte på noen jobber klarer Shepherd akkurat å komme seg til Notodden for så å reise direkte til Vancouver i Canada for spilling dagen etter. Hektisk, men etter hans eget ønske, sier kunstnerisk leder i Notodden Blues Festival, Jostein Forsberg.

Heftig åpning

Han mener at med denne signeringen gjør at åpningskvelden på bluesfestivalen blir komplett.

– Dette blir den heftigste åpningskvelden i festivalens historie. Kenny Wayne Shepherd, Ruthie Foster og Rod Piazza er en ”treretters” som er oppstarten på en jubileumsfestival verdig, sier  Forsberg. Shepherds nyeste album How I Go er blitt lovprist i alle verdenshjørner. Billettsalget til Kenny Wayne Shepherd legges ut i morgen torsdag.

Kenny Wayne Shepherd dundret inn på blueshimmelen da han platedebuterte som 17-åring med albumet Ledbetter Hights i 1995. Over natten solgte Ledbetter Hights i mer enn 500 000 eksemplarer, og albumet ble liggende i 20 uker som nummer 1 på Billboard Magazines blues albumliste

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse