annonse

Kong Harald vil ha Dinos kongebilde

PÅ VEGGEN
PÅ VEGGEN: PÅ VEGGEN: dette bildet av kong Harald skal Dino Tomic snart levere fra seg på Slottet. BEGGE FOTO: KJELL AULIE (Foto: KJELL AULIE)

Svaret fra Slottet er positivt. Kong Harald vil gjerne ha Dino Tomics kongeportrett.

  • Kjell Aulie

– Nå er bildet ferdig og innrammet. Det gjenstår bare en avtale om når leveringen skal skje. Det var kjempeallright at de ville ha det, sier en svært fornøyd kunstner.

Facebook-knapp kommer her

Varden presenterte Dino Tomics kongeportrett i juni i år. Kunstneren, som livnærer seg av tatoveringsvirksomhet på Notodden, har også laget en rekke store portretter, hovedsakelig av egne familiemedlemmer. Han fikk veldig lyst til å tegne kong Harald og var flere ganger i kontakt med representanter ved Det kongelige Slott i Oslo.

– De var veldig positive og sendte meg en del referansebilder slik at jeg kunne studere kongen nøyere, sier Dino Tomic.

Brukte tre måneder

Tre måneders arbeid ligger bak portrettet av kongen. I tillegg tok det tid å finne en fagmann som kunne ramme inn tegningen. Samtidig fikk Tomic rammet inn de ni tegningene han har laget av familiemedlemmene. Alle bildene, også kongen, er 155 ganger 155 centimeter.

– Det tar tid med en slik tegning. Enormt med detaljer, sier han.

Dino Tomic hevder han ikke hadde prestasjonsangst under arbeidet med det store kongeportrettet.

– Jeg vet hva jeg står for, men måtte jo yte mitt aller beste, smiler han.

Tror ikke på kongemøte

25-åringen tror ikke han får møte kongen personlig når bildet skal overleveres.

– Nei, det blir nok via ansatte regner jeg med. Klart det hadde vært ekstra hyggelig å møte kongen, men han er nok for opptatt til det, tror han.

Nå har han planer om å tegne flere medlemmer av kongefamilien, men presiserer at han ikke har noen avtale med Slottet.

– Tegning er en hobby og ikke det jeg tjener penger på, sier Dino Tomic til Varden.

Mange følgere

Facebook og Instagram er de viktigste markedsføringskanalene for Dino Tomic. For få dager siden hadde han 91.000 følgere på Facebook og 117.000 på Instagram.

– Det kommer enormt med positive kommentarer på de sosiale mediene. Tatoveringsjobber er det bra med og jeg er foreløpig fullbooket ut oktober. 90 % av kundene kommer utenfor Notodden, sier han.

LES OGSÅ:

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse