annonse

Lufter ut Brevik med store glimt i øynene

I STORFORM
I STORFORM: I STORFORM: Heidi Bordier gjør comeback etter 10 års scenefravær. Men tekster har hun skrevet hele tiden. I år overgår hun seg selv, over halvparten har hennes signatur. Nora Fosse og Kristin Røe Isaksen til høyre.FOTO: HELGE OTTESEN (Foto: HELGE OTTESEN)

Aldri har det vært så mye Breviksstoff i Breviksrevyen som i år. Her luftes ut.

  • Helge Ottesen

Dette må være en av de aller beste Breviksrevyen jeg har sett, og man må ikke være fra Brevik for å le av dette.

Facebook-knapp kommer her

Bare så det er sagt.

Faste elementer

Noen går igjen, som Pilten. Per Henrik Rydning var i storform, både bamblinger og porsgrunnfolk fikk sitt. Breviksfolk også, det gikk hardt ut over Cort Adeler-foreningen som ville bytte navn på kulturhuset.

Ole Ødegaards hippie var på farten igjen, nå på sykkel over Breviksbrua. Ja, dere vet vel at den er stengt?

Herlige parodier

Kjetil Varn på Sjøloftet fikk sitt i forbindelse med brustengingen. Han så vi ikke blant publikum. Men leder for byens handelsstand, Bård Kristiansen, satt bak meg, og humret da han ble parodiert som Joker-Bård av Jan Fredrik Norstrøm.

Norstrøm er et kapittel for seg. Han parodierte Leif Juster, som ble forvirra av hvor ting lå i Grenland, og han var igjen full mann. Denne gang som Petter Northugs kamerat på en velkjent biltur.

Kropper til ettertanke

Det kommer stadig nye folk til Breviksrevyen.

Steinar Planting er en, han var blant annet doktor med en spesiell innretning hvor han sendte jenter inn for å bli perfekte. Stadig var noe feil, men hva de endte opp med vil jeg ikke si. Et godt nummer, hvor aktørene satte skapet på plass, – modig og til ettertanke.

Godt trøkk på tekstene

Heidi Bordier er tilbake etter ti år. God tekster, flott sang og mange slags figurer. Det er et annet trøkk totalt på tekstene i år, det plumpe var nesten helt luftet ut av forestillingen.

Giftdeponi, muren på Setrelandet og etterbruk av Torskeberget var mer lokalstoff. Kommunesammenslåing, facebook og kirkestrid i Porsgrunn var annet. Mye for mange,

OBS: Det dryppet noe vann fra taket i fjellet under generalprøven torsdag. Reportasjen her er derfra.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse