annonse

Lysende Donkeyboy

DONKEYBOY Med venninne: Vivian Sørmeland inntok Linnea Dales plass i Donkeyboy denne gangen. Bak henne sees bassist Aleksander Garborg � gedal (f.v.), keyboardist og vokalist Kent Sundberg, gitarist og vokalist Cato Sundberg og gitarist Peter Michelsen. BEGGE FOTO: HELGE OTTESEN

Donkeyboy kjører et særdeles aktivt lysrigg på konsertene sine. Så trekker da også folk som insekter til lyskilden.

  • Helge Ottesen Helge.ottesen@varden.no

Donkeyboy fra Drammen, til og med uten tinnjenta Linnea Dale, kan det være noe å gå på da? Tja, lørdag gjestet de Parkbiografen og da bandet gikk på scenen var bookingansvarlig Christian G. Wergeland et eneste stort smil.

Facebook-knapp kommer her

Etter at forhåndssalget gikk tregt fram til midt på lørdagen, strømmet også folk til utover kvelden. Faktisk så tett på slutten at Donkeyboy ventet lengre enn beregnet før de gikk på scenen. Slik at alle skulle komme seg inn før det gedigne sceneteppet falt og den hyperaktive gjengen entret scenen.

Ble godt mottatt

Da var det tett oppunder 350 mennesker som hadde løst billett og det betyr også det blir ganske tett i lokalet. Perfekt for en livat kveld, jo flere desto mer moro. Det gjelder både for publikum og for bandet.

Med sitt album nummer to, «Silver Moon», som kom ut for en drøy måned siden, beveget Donkeyboy-gutta seg mer imot 80-tallet.

Mindre gitarer og mer synth. Albumet inneholder ingen «Ambitions»-låt, men det har blitt godt mottatt. Det ble sangene i Parkbiografen også.

Intenst

Det er helt klart at Donkeyboy og managementet deres jobber aktivt med presentasjonen. Det jobbes blant annet mye med lyseffekter, de har på en måte dratt fargelandskapet fra cd-en inn i konsertsalen. Lys kom og gikk, beveget seg i striper og flash og bidro til intensiteten. Bakteppet er at musikerne beveger seg ut av lyset, store deler av Cato Sundberg var stadig i mørket, men det var kanskje tilsiktet. I alle fall passet det både til musikerne bevegelsesmønster på scenen, de har definitivt øvd inn noen trekk, og musikken de framførte. Som svart fikk de både hyl og applaus etter hver låt.

Vivian klarte seg bra

Linnea Dale er som kjent ute på egne bein. Lørdag var det Vivian Sørmeland som var den kvinnelige vokalisten. Varden fikk ikke med seg hele konserten, og da heller ikke «Ambitions», men jobben Vivian gjorde da hun var fremst på scenen tidligere var helt grei.

Det er brødrene Cato og Kent Sundberg som skriver sangene og tar seg av hovedvokalen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse