annonse

... og følges av over 50 000 på Facebook

I STUDIO
I STUDIO: I STUDIO: Her i studioet i Storgata jobber Dino Tomic hver dag med tatovering og billedkunst. Han er opptatt av å perfeksjonere seg som kunstner. (Foto: )

De store portrettene suger til seg oppmerksomhet og fyller studioet i den gamle bygården.

Talentet er utvilsomt. Dino Tomic er allerede en kunstner med fargeblyanten og supplerende teknikker. Så kjent er 25-åringen allerede blitt, at den ledende engelske produsenten Derwent har signert sponsoravtale uten at Tomic har hatt en eneste utstilling.
Forklaringen er enkel. Forrige uke passerte 25-åringen 50 000 følgere på sin facebookside og han har nesten 70 000 på Instagram. De nye mediene brukes helt bevisst av Tomic for å bygge opp sitt eget varemerke.
Jeg lever for kunsten
– Det er utrolig gøy at så mange følger meg. Antallet øker med 200–400 hver dag. De fleste er fra Norge og USA, men jeg har følgere fra hele verden. Jeg legger ut bilder hver dag og flere tusen er inne og ser på dem.
– Men du har ikke hatt utstillinger?
– Nei, jeg er i ferd med å bygge meg opp. Har gått fra oljemalerier og digital kunst og over til fargeblyanttegninger. Det fenger meg absolutt mest nå. Mulig jeg skal stille ut på Høgskolen på Notodden og i Telemarkgalleriet.
– For meg haster ikke dette. Jeg er ung og har god tid. Nå har jeg muligheten til å gjøre akkurat det jeg har mest lyst til. Jeg lever for kunsten og lærer noe nytt hver eneste dag. Utrolig inspirerende.
En av verdens beste
De siste månedene har Tomic holdt på med en serie store portretter av familiemedlemmer. Han nærmer seg slutten på de 9 bildene. Mest kjent på nett er han nok for alle kjendisportrettene og de tegneserieinspirerte motivene. Airbrush og kroppsmaling er det også eksempler på.
– Nettet er et godt utstillingsvindu. Jeg bruker det som et medium for å nå ut til publikum. Målet på sikt er å bli en av verdens beste innen en kunstsjanger. Jeg har god tid og tar en dag om gangen.
Kunne solgt tusener
I studioet henger en rekke oljemalerier i tillegg til portrettene. Vinduene ut mot gata er dekorert med fargetegninger av kjendiser.
– Veldig moro når skoleklasser kommer forbi og lærerne må dra ungene med seg. Jeg har unger utenfor vinduet hver dag som stopper og vinker inn til meg. Kult at bildene skaper oppmerksomhet, sier Tomic og smiler.
– Er det ikke fristende å starte salg av bilder med den store interessen på nett? Det er jo fortsatt ikke mulig å få kjøpt noe for den som ønsker det.
– Jeg er sikker på at jeg ville fått tusener av forespørsler om jeg la noe ut for salg. Det ville tatt veldig mye tid og fokus. Jeg får heller se om noen profesjonelle kan gjøre den jobben for meg etter hvert. Akkurat nå er jeg fornøyd som det er. Tiden bruker jeg på å bli flinkere hver dag. Og jeg har ikke lyst til å kvitte meg med noen av bildene heller, selv om jeg har masse liggende.
Lever i prosessene
Tomic bruker av og til supplerende teknikker for å få spesielle effekter på sine bilder. Blant annet benytter han airbrush på noen områder av portrettene. Det gir blant annet en spesiell lyseffekt. Eksperimentering og teknikkskifter har vært gjennomgående for den unge kunstneren. Om det blir fargeblyant han satser på over tid, er fortsatt usikkert.
– Jeg er fortsatt langt unna der jeg ønsker å være som kunstner en dag. Nå suger jeg fortsatt til meg læring der jeg kan. Jeg har også et mål om å kunne lære kunstteknikker videre til andre som har den samme lidenskapen som meg. Akkurat nå lever jeg i prosessene. Vi får se hvor det ender.
www.atomiccirkus-tattoo.com
Instagram: dinotomic


Tekst: Knut Heggenes Foto: Per-Eirik Hekkelstrand

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse