annonse

Ronaldfebern'n herjer

LUKTER SUKSESS.: Ronald Holmberg og Terje Busk er storfornøyde med responsen på Ronald 5 som er bortbestilt i 10.000 eksemplarer. På to dager. Kritikerne vrenger seg, men folket trenger Ronald. Dette lukter det sputnikfeber av. (Foto: )

Publikum vrir hendene i ren fryd. Kritikerne klasker sine musikalske fingre sammen i angst og bæven over Ronalds musikalske eskapader. Ronald 5 er på markedet. Folket har feber.

  • Helga Lilleland Morten Krogh (foto)

Over 10.000 eksemplarer av Ronald 5 er bortbestilt, og flere er på vei. De fire foregående har solgt i overkant av 40.000, og Terje Busk lukter sputniktilstander. Lang vei. Like helslakt av kritikerne, like yndet og oppskrytt av det han omtaler som et godt voksent publikum.

Strålende slakt

Et publikum som av anmelderne blir omtalt som en gruppe "hvis forhold til musikk ofte begrenser seg til at det har fast takt, en melodi og en stemme". Gamlingene. De over seksti. Enda det er eldreår og folket burde blitt pusset opp, skrytt opp i skyene og fått sin renessanse. Men kritikere er kritikere, eldreår eller ei.
- Vi er sjeleglade for slakten. Kjempeflott, hevder manager Terje hardnakket på filttøfler. Han har trampet i kritikernes klaver tidligere. Vet at skitkritikker betyr kjempesalg. La demokratiet råde, det er folk selv som bestemmer hva de skal høre på. Og folket vil ha Ronald. Det vet Ronald også. Derfor kan han koste på seg sitt berømte smil i det solariumsbrune ansiktet.

Banalt

"Ronald 5 Sclager - minner" inneholder melodier fra før 1960. Drømmemelodier, i følge Ronald. Litt banale, man akk så vidunderlige. Akkurat slik ynde og uskyld som man hadde for noen tiår tilbake. I følge Ronald. Og alle de som har bestilt den siste Ronalde`n og sogar satt seg opp på venteliste til nummer 6 som kommer allerede i mai. For ikke å snakke om mannen som ubetinget bestilte alt som Ronald noen sinne kom til å gjøre. På livstid. Nevn bare en artist som har fått til det da vel. Ikke?
- For meg er livet en dans på roser. Dette er stort uansett hva kritikeren mener, sier den gamle kvinnebedårer som mener at han ikke kunne levd med terningkast 5 eller 6.
Ronald har kommet for å bli. Heia Ronald.


(Arkivartikkel fra 06.03.1999)
annonse