annonse

«Sauekjøt» ble favoritten

E-76
E-76: E-76: Nils Ole Lien (f.v.), Oddbjørn Aase, Edvin Loftsgarden, Oddbjørn Vågslid, Bjørn Edmund Fosstveit og Georg Hagen er E-76 anno 2009. FOTO: JAN ODINSEN (Foto: JAN ODINSEN)
DUELLENE:

«Sauekjøt er gøtt», synger de og med det vant de dagens duell i kåringen av Tidenes telemarkslåt.

  • Helge Ottesen

E-76 slår et slag for sauehold med låta «Sauekjøt» med 68 prosent av stemmene. Dermed vant de duellen over Elly MarveLlous og låta «Struggling times»

50 sanger og utøvere er med fra starten i kårinegn av Tidenes telemarkslåt. To sanger duellerer mot hverandre og det er lesere og lyttere som avgjør hvem som går videre.

Facebook-knapp kommer her

Oppsto i Vinje

E-76 var opprinnelig veien som gikk gjennom Telemark over Haukeli til Vestlandet, senere riksvei 11. Men E-76 er også et band, musikken sin har de kalt «bygderock med telehiv». Bandet oppsto i Vinje, med folk bosatt i både Edland, Rauland og senere Seljord-traktene.

Man kan også kalle musikken for country-rock. Det som særpreget bandet, er at de skriver og synger på telemarksdialekt, ofte med morsom vri på dagligdagse ting. Men også sanger med mer dybde i seg. E-76 har alltid vært populære når folk møtes for å danse og more seg.

Samler fulle hus

Det er Georg Hagen og Edvin Loftsgarden som har skrevet mesteparten av sangene. E-76 har gitt ut åtte album siden debuten i 1991. Det er ikke mer enn noen få uker siden da samlet fullt hus på Morgedal grendehus.

Georg Hagen har skrevet «Sauekjøt» som er med her, den er fra albumet «Gørrgode låtar» fra 1996. Og bare for å ha sagt det: sauekjøtt er ikke blitt noe dårligere med årene.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse