KOKKEN

KOKKEN: Andreas Viestad har vært vert i programmene. Foto: Mette Randem, Cappelen Damm

Skal lage mat i Skien for millioner av tv-seere

Dersom finansieringen går helt i boks, dukker kokken Andreas Viestad og filmteam opp under årets Mersmak i Skien.

TV-serien «Scandinavian cooking» har kastet sine øyne på Telemark og to helter som et nytt tema for mat og kulturserien: Henrik Ibsen og Sondre Norheim. Det betyr filminnspilling både i Morgedal og Skien.

Facebook-knapp kommer her

Sett av millioner

«Scandinavian Cooking» er den største suksessen til det nordiske mediehuset Tellus Works. Totalt ti sesonger har gått på amerikansk TV med over hundre millioner seere over hele verden.

Seriene blir etter amerikansk premiere vist i 120 land, deriblant Norge under navnet «En bit av Norge». Etter planen vil det skje vinteren 2014.

Ibsens magi

Tellus Works har lyst til å gjenskape noe av magien fra Ibsens tid i Skien, gjennom hvordan folk levde, engasjerte seg, og ikke minst hva de spiste.
Etter planen skal det filmes under årets Mersmak-arrangement og ellers på ulike Ibsen-arenaer i Skien.

Gode signaler

– En fantastisk mulighet til å få vist fram byen og matfestivalen, sier Mersmak-sjefen selv, Magne Dyrland. Han har fått gode signaler om støtte både fra Telemark fylkeskommune og Telemarksreiser. Søknaden på 250.000 blir behandlet i hovedu

 

Delta i debatten!

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.