Terningkast 4

Stjeler bil der barn ligger gjemt i baksetet

Velformulert krimdebut, men ikke like troverdig hele veien.

BOK-FAKTA:

  • Arne Garvang
  • «En helt tilfeldig forbrytelse»
  • Gyldendal forlag

Arne Garvang er for mange kjent som Pelle Parafin fra Tramteatret. Han har skrevet flere bøker for barn, ungdom og voksne, men dette er hans først krim

Skipsreder Holst-Nielsen lar sine døtre på 8 og 13 være igjen i bilen sin, en Jaguar XJ, mens han handler.

Facebook-knapp kommer her

For moro skyld gjemmer de seg under et teppe i bilen. Men det er Kitty og Nico som setter seg inn, de stjeler bilen på oppdrag: levering Polen. Da de to oppdager barna er det vanskelig å reversere gjerningen, de ber heller om 20 millioner i løsepenger fra rederen.

Holst-Nielsen må deretter håndtere den tragiske bortførelsen, pluss sin ekskone og sin elskerinne. Kitty og Nico må på sin side håndtere en sint kontaktperson i Polen, som ikke får pengene sine.

Arne Garvang skriver lett og ledig, nesten litt muntert. Noe som gjør det gøy å henge med i svingene i historien. men at svingene tar deg nordover i Sverige og Norge, og at flere kjører dit nesten på måfå, er ikke helt troverdig.

Vi biter ikke på noe slikt en gang til.

Grei debut, men noe må gjøres annerledes neste gang.

Anmeldt av Helge Ottesen

 

Delta i debatten!

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.