annonse

Tatovøren Dino tegnet familien på veggen

PROSJEKT
PROSJEKT: PROSJEKT: Seks megaportretter av familiemedlem er Dino Tomics siste kunstprosjekt. Her poserer han med portrettene av sin bestefar og bestemor. De vil trolig bli stilt ut i Telemarksgalleriet neste år. FOTO: KNUT HEGGENES (Foto: KNUT HEGGENES)
PRODUKTIV
PRODUKTIV: PRODUKTIV: Dino elsker å være kreativ og tegner mange timer hver eneste dag i sitt studio på Notodden. (Foto: )
TATTOO
TATTOO: TATTOO: En av Dinos mange tatoveringer fra de siste årene. (Foto: )
EGET STUDIO
EGET STUDIO: EGET STUDIO: Atomiccircus er navnet på Dino Tomics studio. Her driver han både som tatovør og bildekunstner. (Foto: )
PORTRETT I
PORTRETT I: PORTRETT I: Christopher Walken portrettert av Dino Tomic. (Foto: )
PORTRETT II
PORTRETT II: PORTRETT II: Portrettet av Davy Jones er et av mange bilder som er spredd over hele verden via Facebook og Instagram. (Foto: )

Han elsker tegneserier, animasjon og kreativitet. Det synes!

Knut Heggenes

Tegneren og tatovøren Dino Tomic smiler og verden smiler tilbake. Interessen for kunsten fra 24-åringen har eksplodert det siste året.

Nå har Tomic 30.000 følgere på Facebook fra alle kontinenter og 36.000 på Instagram. Han slipper ofte nye bilder og vips så er det 4–5000 «likes». Også flere internasjonale nettsteder har lagd egne reportasjer.

Facebook-knapp kommer her

Massiv respons

– Utrolig gøy med så mange følgere fra hele verden. Jeg elsker å tegne og utfordre kreativiteten. Og det inspirerer meg selvfølgelig med den store interessen. Jeg er overlykkelig over at så mange deler mine bilder.

I studioet i Storgata på Notodden henger en rekke av kjendisportretter i vinduene. Atomiccircus-logoen er godt synlig. Innenfor er det nye tegninger på gang. De slippes nesten daglig på nett, og vips, så har 4–5000 registrert nyheten – massiv respons for en 24-åring.

Den lille gutten

– For litt siden fikk jeg en mail fra en gutt i Argentina som har fulgt meg lenge. Han fortale at noen andre i klassen hans hadde sittet og sett på noen bilder. Plutselig oppdaget han at det var mine bilder de så på. Slike små glimt fra andre siden av kloden gir meg inspirasjon.

– Men du har vel drevet mest med tatovering. Er du på vei til å bli bildekunstner med blyant?

– Jeg har drevet med begge deler. Tatoverer fortsatt en god del, men det blir mer og mer tegning.

– Hvordan startet det?

– Som liten gutt sto jeg på andre siden av gaten og så inn i tatoveringsstudioet. Turte aldri å gå inn, men interessen ble tent. Vi flyttet til Norge fra Kroatia da jeg var 14 år. Det ble tegning, form og farge på videregående, og jeg flyttet til Notodden for å gå på høyskolen. I 2010 var jeg ferdig med min bachelor, og siden har jeg jobbet kreativt med tatovering, maling og tegning, forteller Dino Tomic.

Større frihet

Tomics siste prosjekt har vakt stor oppmerksomhet på nettet. Seks av hans familiemedlemmer portretteres i store formater. Fem er alt klare og publisert på nettet. Tilbakemeldingene har vært overveldende.

– Veldig gøy. Portrettene er arbeidsomme og krevende. Jeg bruker 80 prosent fargeblyant, men benytter også tørrpastell og tatoveringsfarge. Bruker alltid flere teknikker på bildene.

På gamlehjemmet

– Og framover? Hva kommer du til å satse på?

– Det blir nok mer og mer bildekunst og mindre tatovering. Føler mye større frihet i forhold til publikum som tegner.

– Hvem inspirere deg?

– Jeg blir inspirert av alle som er best innen sitt kunstfelt. Det kan være tatovering, tegning, maling og skulptur. Og jeg blir inspirert av tegneserier. Ser på filmer og blader hver eneste dag. Er fortsatt en liten guttungen på den måten.

– Et spørsmål. Du har selv tatoveringer. Du kommer ikke til å angre?

– Nei, det er bare kult. Alle tar jo det nå. Tenk deg om 50 år. Da vil jo alle på gamlehjemmet ha tatoveringer. Kult!
 

annonse