Terningkast 3

Tøft i 1899

Korrupsjon og drap. Det var tøffe tider i 1899 også.

BOK-FAKTA:

  • Aurstad & Westberg
  • «Blodpenger»
  • Kagge Forlag

Tore Aurstad og Carina Westberg er oversettere og forfattere av krim/spenningsbøker for barn og unge. Nå debuterer de med en krim for voksne.

Handlingen er lagt til Kristiania, en by på randen av krakk og konkurs. Det er finanskrise.

Facebook-knapp kommer her

Det er krise for mange i politiet også, det fører til både bestikkelser og mye alkohol. To mann lar seg derimot ikke ledes på avveier: fullmektig Theodor Wulfsberg og betjent Nystuen. De to kjemper mot sine egne, for å løse saken som brått dukker opp. Wulfsberg kjemper for øvrig også en kamp mot sin egen far, en sagfører som gjerne vil ha sønnen med som partner, og misliker sterkt at han ikke vil.

I et bordell på Vaterland blir en anerkjent professor drept. Dette fører Wulfsberg inn i et miljø preget av lånehaier og pengeinnkrevere. De går ikke av veien for skremmende råskap.

Det gjør ikke forfatterparet heller. Råheten i beskrivelsene kommer litt brått på, det er noe med tonen i boken som ikke helt henger sammen for denne leseren. Det blir nesten spekulativt.

Den prostiterte Huldra beveger seg i landskapet som en skygge, men vi fanger henne inn etter hvert. Derimot sliter vi litt med å la oss fange av gullskatt-historien som utgjør essensen i krimhistorien.

Morsomt forsøk, men de skyter ikke helt blink.

Anmeldt av Helge Ottesen