annonse

Tror du Haakon vil ha dette bildet?

STOLT
STOLT: Dino Tomic har tegnet kronprins Haakon. Nå håper han at Slottet også vil ta imot dette bildet. BEGGE (Foto: KJELL AULIE)

Han har tidligere tegnet kong Harald og avlevert bildet på Slottet. Nå er også en tegning av tronarving Haakon Magnus ferdig.

  • Kjell Aulie

Tatovør og kunstner Dino Tomic (26) fra Notodden er godt fornøyd med resultatet. Nå venter han på beskjed om Slottet også vil ta imot kronprinsbildet.

Det er bare å ringe

– Jeg leverte bildet av kong Harald på Slottet i Oslo personlig i oktober i fjor, forteller Dino Tomic til Varden.

Han møtte ikke kongen i egen person og fikk heller ingen offisiell bestilling på flere bilder av medlemmer av kongefamilien.

– De jeg snakket med ga uttrykk for stor tilfredshet med resultatet. Jeg fortalte at jeg ønsket å lage flere bilder av medlemmer av kongehuset. Beskjeden jeg fikk var at jeg måtte ringe når det neste var klart, sier kunstneren stolt.

90 prosent blyant

De store portrettene er på 1,55 ganger 1,55 meter. Tegningen er gjort på tykt akvarellaktig papir og i 90 prosent er det brukt blyant. For øvrig er det brukt airbrush og maling. Nå gjenstår kun en beskyttelsesspray og innramming.

– Jeg har brukt tre måneder på arbeidet. I snitt har jeg nok jobbet med den fire timer daglig i tre måneder, sier Tomic.

26-åringen synes det er en stor ære å få tegne og male medlemmer av det norske kongehuset. Først var det kongen og så kronprinsen.

– Hvem blir den neste?

– Det blir nok dronningen. Gleder meg til det. Kommer nok til å starte på henne ganske snart, uavhengig av om eller når de ringer fra Slottet, sier han.

Dino Tomic innrømmer at det ikke bare er det ærefulle i arbeidet som driver han.

– Tanken på at noen av mine arbeider en gang blir hengt opp i det kongelige slott er noe av drivkraften, sier kunstneren

Tjener på tatovering

Tegningene er utrolig detaljrike. Hvert eneste hårstrå skal ligge riktig. Detaljer i krage og medaljer skal være så nær opp til virkeligheten som mulig. Ingen skal i ettertid kunne peke på at noe er feil.

Derfor bruker kunstneren flere måneder på ett bilde.

Så langt har ikke Dino Tomic tjent penger på tegning eller maling på papir eller lerret. Han livnærer seg ved å tatovere på menneskehud. Det skjer i studioet på Notodden. Kundene kommer fra alle deler av landet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse