annonse

Dimensjonsforskjell, Thorleif Vikre!

((sitat))"Neste gang SV foreslår økte bevilgninger til kommunenes skolesatsing, kanskje Frp kan støtte forslaget?"
Jeg har med interesse fulgt debatten mellom Thorleif Vikre og Jan Terje Olsen vedrørende prioritering mellom utsmykning og ventilasjonsanlegg på nye skolebygg blant annet i Skien kommune.
Vikre er tydeligvis opptatt av hvordan kommunene "sløser" med penger på utsmykning når de ikke engang har råd til å skaffe elevene skikkelige arbeidsvilkår i forhold til luftkvalitet. Jeg deler hans bekymring over at barn og unge i Telemark ikke får skikkelige arbeidsvilkår på skolen, men jeg har i motsetning til ham tro på, og visshet om, at ungdommene setter pris på og faktisk bruker kunstverkene som er montert på uteområdet ved skolene.
I tillegg må jeg nok fortelle Vikre at det er en vesentlig økonomisk dimensjonsforskjell i sammenlikningen hans. Gimsøy skole var ett av eksemplene som er blitt trukket fram i debatten. Etter samtale med rektor Magne Holt på Gimsøy skole har jeg fått vite følgende; "Bølgen" som er utsmykningen på den skolen, kostet noe over 200.000,- kr. Et ventilasjonsanlegg på den samme skolen er anslått til å koste mange millioner, altså flere titalls ganger mer enn utsmykningen……..
Jeg er helt sikker på at dersom Thorleif Vikre har noen gode kontakter som kan skaffe ungdomsskolen på Gimsøy nytt ventilasjonsanlegg til samme kostnad som utsmykningen, er det ingen som vil bli mer glad for det enn elever og ansatte på skolen. Men, selv om man fjernet kostnadene til utsmykning på alle skolene i kommunen, så hadde ikke det vært nok til ett eneste ventilasjonsanlegg, det er situasjonen.
Kanskje Thorleif Vikre og hans partikamerater heller burde bruke engasjementet og energien sin til å synliggjøre for sine sentrale representanter på Stortinget hvordan kommunenes situasjon faktisk er? Neste gang SV foreslår økte bevilgninger til kommunenes skolesatsing, kanskje Frp kan støtte forslaget? Den eneste muligheten kommunene har til å skaffe elevene gode arbeidsvilkår er økte bevilgninger, ikke innsparinger. Det er nok nå, la oss gi kommunene mulighet til å gi barn og unge de arbeidsvilkåra de fortjener.

Marit Nagel Rønningen, fylkessekretær Telemark SV


(Arkivartikkel fra 23.08.2002)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.