annonse

En takk til Sørbø

En stor takk til Tomy Sørbø for hans eminente beskrivelse av det såkalte grenlandssyndromet. Artikkelen sto på trykk i Varden fredag 28. august.
Det var sikkert mange som nikket gjenkjennende til beskrivelsen.
Han viser at han har stor kunnskap om hva som har skjedd også på miljøsiden i Grenland fra -60 og utover og at han ikke minst har mot til å oppsummere affæren. Det er ikke alle som har det – i alle fall ikke offentlig.
Interessant er det at han i dette bildet trekker fram også NOAHs etablering på Tangen ved Norcem,- et anlegg som Østfold ikke ville ha. Heller ikke kunne forbrenningsanlegget legges til
Dovre fordi det var vare for at moskusoksene kunne få dårlig luftkvalitet av giftforbrenningen. Miljøvernminister Berntsen slapp et problem og var nok svært lettet da Porsgrunns dominerende politiske miljø ønsket anlegget velkommen hit.
Gledelig er det også å se at Sørbø nevner den eventuelle etablering av ny storhavn på Auenlandet. Jeg er overbevist at han kjenner til at det i dag i Grenland finnes hele 8,2km kaiplass til store skip og at man nå er inne i siste fase av mudringen i Breviksstrømmen nettopp for å bedre seilingsforholdene for disse.
Det aller meste av kaiene ligger i Frierfjorden. Der produseres også de fleste av varene som skal skipes ut.
Når det i dag er stort overskudd på kaikapasitet i Grenland – og sannsynligvis vil være det i mange år framover – hvorfor da ta sikte på å ødelegge også naturperlen i Langangsfjorden fordi noen igjen har fått den absurde idé om at Grenland skal ta gods fra Oslo?
Jan Erik Lunde


(Arkivartikkel fra 01.09.2009)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.