annonse

Kaos eller kollektivt?

Hver dag står svært mange mennesker i Skien og Porsgrunn i kø med bilene sine, eller sitter på busser som konstant er forsinket i rushtida morgen og ettermiddag på grunn av trafikken. I tillegg fører trafikken til en luftkvalitet som er til plage for mange mennesker, og CO2 utslipp som er til plage for klimaet. Derfor er "alle" enige om at noe må gjøres med trafikken i Grenland.
SV tror ikke vi kan bygge oss ut av trafikkaoset med flere og breiere veier. Vi kan og bør bygge nye veier for å lede gjennomgangstrafikken utenom bysentra. Men virkeligheten er jo slik at langt de fleste som snegler seg fram i bil eller buss morgen og ettermiddag, er på vei fra ett sted til et annet i Grenland.
Derfor mener Skien SV at kollektivtrafikken må få mye bedre vilkår enn den har nå. Busser som kjører i egne kollektivfelt og på grønn bølge gjennom lyskryssene - og i tillegg holder ruta, vil være et virkelig attraktivt transportalternativ for mennesker på vei til eller fra arbeid og skole.
Nye veier og tilrettelegging for kollektivtrafikken vil selvsagt koste penger. Mange penger. De fleste politiske partier, næringslivet og store deler av befolkningen har forstått at bompenger – brukerfinansiering – er helt nødvendig for å endre og bedre situasjonen.
Skien SV vil bruke halvparten av framtidige bompengeinntekter til å bedre kollektivtrafikken. Det vil komme alle som bor her til gode, og det vil være et godt lokalt bidrag i kampen for et bedre klima.
Halvor Ringhus
Skien SV


(Arkivartikkel fra 20.08.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.