annonse

Lokalpolitikere og kollektivtrafikk

Leder i Telemark Kollektivtrafikk (TKT), Dag Holien, har et innlegg om Deres syn på kollektivtrafikken og ønsker også mer engasjement fra Grenlandsbeboere. Innlegget er greit og oversiktlig satt opp og viser til enkle og billige tiltak som kommunene, veivesenet, Vestviken kunne ha tatt fatt i, men De viser ikke engasjement!.
Holien spør også tilslutt i innlegget; Hva kan kommunene gjøre, og hva vil politikerne? Jeg har selv prøvd meg med innlegg hvor jeg har utfordret politikerne med tiltak for kollektivtrafikken, som vil medfører bedre luftkvalitet, bedre trivsel. Ingen svar fra lokalpolitikerne i Grenland. Men nå vet jeg hvorfor!!, det er kommunevalg til høsten og da må politikerne gi det "folk flest" liker. "Fri fart på firefeltsvei med firehjulstrekkerne mellom Porsgrunn og Skien.!!". Dette er Harrypolitikken til Frp, de andre partiene må bare følge etter, det er somt sagt valg til høsten.
Her er mitt forslag til en samfunnsfornuftig klimatenkning; 1. Av "Veipakke Grenland" på 2,7 milliarder så er det satt av 500 millioner til "grønne tiltak", en del av dette er kollektivsatsing. Dette må vi snu på; 500 mill til veinettet og resten 2,2 milliarder til kollektivtrafikk, mer sykkel- og gangveier og mer parker. 2. Steng sentrum i Porsgrunn og Skien for privatbilisme, kun næringstrafikk og fritt for funksjonshemmede. Fjern alle humpene på veiene så bussjåførene får litt trivsel, hev lønna til sjåførene betraktelig. 3. Sett billettprisen til kr.10,- på alle strekninger.
Til lokalpolitikerne: Vår klode er overopphetet, vi må kjøle den ned! Vil DERE gjøre noe for miljøet?, satse kollektivt eller vil dere "sitte i baren på Titanic" og se at skuta går ned!
Med hilsen Øyvind Engesland, Skien


(Arkivartikkel fra 22.05.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.