annonse

Sosialklientene får det verre

SSB har kommet med nye tall for sosialhjelpssatsene for 2006. Konklusjonen er entydig; sosialklientene har ikke fått mer å rutte med under den rødgrønne regjeringen.
Dette er stikk i strid med løftene om bekjempelse av fattigdom som regjeringspartiene gikk til valg på.
Tallene forteller først og fremst om stadig økende forskjeller, og politisk uvilje til å gjøre noe for de fattigste. Norge går så det suser, og den private rikdommen øker for hvert år. Men en gruppe får ikke delta i velferdsøkningen og dansen rundt gullkalven. Fra 1993 har normallønningene, regulert for prisvekst, gått opp med 48 prosent. I samme periode har sosialhjelpssatsene gått ned med 6 prosent. Med andre ord et vannvittig inntektsgap mellom flertallet i befolkningen og sosialhjelpsmottakerne.
Aleneforeldreforeningen har over flere år fulgt utviklingen i sosialhjelpen fordi vi har vært spesielt bekymret for denne gruppen. Barn i familier som mottar sosialhjelp, er svært utsatt for tilleggsproblemer som følge av dårlig økonomi. � øke de økonomiske forskjellene mellom sosialhjelpsmottakere og det store flertallet av befolkningen, vil gjøre oppvekstvilkårene stadig verre for de barna som i utgangspunktet er mest utsatt.
Regjeringen mangler troverdighet i fattigdomsbekjempelsen når de fører en politikk som skaper stadig økte forskjeller mellom de som har minst og det store flertallet.
Stig Rusten, leder i Aleneforeldreforeningen


(Arkivartikkel fra 11.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.