annonse

Ivrige bompenge-motstandere

Porsgrunn
Porsgrunn: Gode løsninger i Porsgrunn er nyttig også for Skien, påpeker artikkelforfatteren. (Foto: Fredrik Pedersen)

Bypakke Grenland frambringer noen interessante forslag i politiske utvalg. Nå sist i Teknisk Hovedutvalg i Skien. Hvem hadde trodd at Bypartiet og Fremskrittspartiet er de som er mest «frampå» når det gjelder prosjekta i Bypakke Grenland fase 2?

  • Leserbrev

For begge partia veit, antar jeg, at vi ennå ikke har vedtatt Bypakke Grenland fase 2. I Hovedutvalg for teknisk foreslår Frp med støtte fra Bypartiet å forsere veiforbindelsen fra Skien mot E-18, et prosjekt som er foreslått i fase 2, altså ikke vedtatt.

Da lurer jeg på kjære bypakke-motstandere om dere veit at først må bystyret, så Stortinget vedta fase 2 slik som det er vanlig med bomringer, før vi kan forskuttere nye prosjekt. Hvorfor denne iveren etter å ha bompenger inn i framtida når dere sier at dere er imot bompenger?

LES OGSÅ: Uten brikke må du betale for alle passeringer i bomringen

Pengebruken i Bypakka eller rettere sagt bompengebruken har selvfølgelig også vært et tema. I Teknisk gikk et flertall inn for en overgang eller undergang i Moflata- krysset. Statens Vegvesen sier at det vil koste temmelig mye. Under vegbanen i Moflata- krysset ligger mye viktig infrastruktur som gassledninger osv. Vi andre har ikke sagt at vi er imot disse løsninger i Moflata- krysset. Men la oss vente på de utredningene som er i gang, før vi bestemmer noe som helst.

Frp har tatt til orde for at flere av prosjektene i Bypakka fase 1 blir altfor kostbare og har for store overskridelser, og avisene kaster seg på. Vi veit ikke eksakte summer før planlegginga og prosjekteringa endelig er ferdig. Hvert prosjekt skal behandles i bystyret, før det blir vedtatt. Når noen «akker» seg over at for eksempel Mælagata blir dyrere enn estimatet i handlingsprogrammet, bør vi vite at prosjektet har blitt utvida med gang-sykkelveg helt til Petersborg-krysset.

Hvert prosjekt i fase 1 skal til slutt vurderes ut fra måloppnåelse. Oppnår vi ikke redusert klimautslipp, mer transport over på gang og sykkel og kollektiv og bedre framkommelighet for næringstrafikken, er det ikke sikkert at Stortinget går inn for en fase 2 i Bypakka. Flere av prosjektene Frp og Bypartiet ivrer for, kommer først i fase 2.

Nå bruker planleggerne midler fra Bypakka til å kalkulere hva de forskjellige prosjekta i fase 1 vil koste. Porsgrunn har fått mest igjen av bypakkemidla, sier noen. La oss ikke kive om hvem som får mest! Vi har nytte av gode løsninger i Porsgrunn for å komme oss inn på E-18. Og jeg tror at Porsgrunn blir like rause mot oss i neste omgang?

Måloppnåelsen for prosjekta som blir satt i gang i Bypakka fase 1, vil indikere om vi kan planlegge en fase 2, om Bystyret og Stortinget vil. Da er det for meg rart at Frp og Bypartiet, som bompengemotstandere, ivrer så voldsomt etter prosjekt som først er planlagt i fase 2. Partiene er jo programerklærte bompengemotstandere!

Åse Gro Bakke, bystyrerepresentant for Skien SV

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse