annonse

Kragerø på kunstkartet

Per Fronth
Per Fronth: (FOTO: ASLAK THORSEN)

  • System Administrator

Folk i Kragerø har all grunn til å være stolte. Byen framstår nå som en av de mest attraktive galleribyene i Norge, og mye av æren skal Galleri Nicolines hus ha. Det lille galleriet har skaffet Kragerø mye oppmerksomhet og verdifull markedsføring de siste ukene.

Facebook-knapp kommer her

Det er en fjær i hatten til Kragerø at dronning Sonja valgte å åpne sin første utstilling i byen. Med dronningens bilder fulgte massiv mediedekning i flere dager, og det var mange som dro til Kragerø for å oppleve kunst.

I går åpnet Per Fronth sin nye utstilling. Den anerkjente bildekunstneren og fotografen stiller ut bare to steder i år – i New York og Kragerø. Slikt blir selvsagt lagt merke til.

Kragerø har alltid hatt et yrende kunstnerliv, og byen vet å utnytte forbindelsen til Edvard Munchs. Kragerø er derfor en av flere byer som skal markere Munchs 150 årsjubileum i år.

Mange forbinder Kragerø som en trivelig sommerby, hvor velstående tilreisende fra Bærum og Oslo er flinke til å synliggjøre pengebruken sin. Det er helt greit, men det er positivt folk får oppleve at Kragerø er så mye mer.

Derfor er det flott at Kragerø markerer seg som en kunstnerby. Det vil føre til flere tilreisende og turister, og gjøre det mer fristende for andre kunstnere å stille ut. Dette er gull verdt for Kragerø og Telemark.

Lars Kittilsen, ansvarlig redaktør

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.