annonse

Råd til formannskapet før bibliotekturen: – Ta bussen til Larvik

BØR STUDERES?
BØR STUDERES?: Leserinnlegg-skribenten mener Larvik bibliotek bør være aktuelt mål for formannskapets studietur. (Foto: Larvik bibliotek)

Det er nesten ikke til å tro det som står i mandagens Varden. Politikere og «noen» fra administrasjon skal på «studietur», det er utrolig.

  • LESERBREV

Studieturen skal gjennomføres 29. til 31. mars, uten å vite hvor, uten å vite hva de skal «studere» og uten budsjett. Tidligere turer har med veldig god grunn medført noe «støy», turen nå skal de nok planlegge uten ekstern hjelp, derfor har jeg tenkt å gi noen korte råd.

KLAR FOR TUR: Politikerne vil på studietur – uten å ane hvor de skal

Det er nye bibliotek i Hamar, Kristiansand og Larvik. De er brukervennlige, godt besøkt, samlingspunkt og mange aktiviteter tilknyttet stedene.

Det er rimelig å dra til disse byene, kun en anvendelig buss (ikke fly/flyplasser). Det snakkes godt norsk i disse byene, valutaen er norske kroner og de er hyggelige mennesker som bor der.

Det er sikkert god plass på bussen og dermed kan «studiegruppen» ha med mange kofferter. Da de kan ha med mye klær slipper de det stresset med å få vasket klær og annet.

Det bør likevel utpekes en reiseansvarlig, komplett navneliste på reisende, dagsprogram for hver dag, referent (kan byttes på), telefonliste er kjekt tilfelle noen forsover seg eller går seg bort. Vil likevel anbefale en økonomi/valutaansvarlig og en som er god i norsk tale/skrivespråk.

Det bør i løpet av dagen og på kvelden ha en opptelling at alle fremdeles er med i reisefølget.

Det er sikkert mulig å ha med noen smurte baguetter, øl/mineralvann og en akevitt kan kjøpes på Lietorvet. Koselig å ha noe leskende på bussen, til Larvik kan de sikkert også rekke å nyte det.

Jeg vil på det sterkeste advare mot å reise utenlands, de må ikke engang vurdere å benytte fly.

De kan til nød dra til Sverige / Danmark, men da får en utfordringa med båt og litt mer vanskelig språk, samt taxfree hvor det kan betales med dollar og euro.

Vil ønske dere en riktig god og lærerik tur, dette blir helt sikkert hyggelig.

Bård Øygarden

Klikk for å se kommentarer ()