Han blir ny sjef i Gassnova

Gassnova, statens foretak for CO2-håndtering, har i dag tilsatt Tore Amundsen som ny administrerende direktør. Amundsen har vært konstituert i stillingen siden 1. januar i år.

Gassnova har sitt hovedkontor i Porsgrunn og har 40 ansatte.

– Tore Amundsen har en tung industriell ledererfaring og kjenner dessuten Gassnova meget godt. Styret er derfor svært glad for å kunne tilsette Tore Amundsen som administrerende direktør i Gassnova med tanke på de store og viktige oppgavene og utfordringene foretaket står overfor, sier styreleder Einar Steensnæs i en pressemelding.

Facebook-knapp kommer her

Tore Amundsen var frem til i 1. desember 2012 daglig leder for CO2 Teknologisenter Mongstad. Amundsen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Han har hatt en rekke lederstillinger i norsk industri, blant annet i Kværner og Simrad Optronics. Han har dessuten hatt styreverv i flere norske og utenlandske selskaper, i tillegg til styret i Norsk Industri og hovedstyret i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

–  Jeg er svært glad for at styret har vist meg denne tilliten og ser frem til å ta fatt på de store og viktige oppgavene som Gassnova er satt til å løse. � få på plass CO2-håndteringsteknologi så raskt som mulig er helt nødvendig for bremse klimaendringene verden står overfor, sier Amundsen.

Gassnova skal bidra til teknologiutvikling og -modning på bred basis slik at kostnader og risiko for CO2-håndtering kan reduseres. Det gjør Gassnova gjennom forskningsprogrammet CLIMIT og gjennom teknologisenteret (TCM) og fullskalaprosjektet på Mongstad.

LES OGS� :