Han blir ny sjef i Gassnova

Gassnova, statens foretak for CO2-håndtering, har i dag tilsatt Tore Amundsen som ny administrerende direktør. Amundsen har vært konstituert i stillingen siden 1. januar i år.

Gassnova har sitt hovedkontor i Porsgrunn og har 40 ansatte.

– Tore Amundsen har en tung industriell ledererfaring og kjenner dessuten Gassnova meget godt. Styret er derfor svært glad for å kunne tilsette Tore Amundsen som administrerende direktør i Gassnova med tanke på de store og viktige oppgavene og utfordringene foretaket står overfor, sier styreleder Einar Steensnæs i en pressemelding.

Facebook-knapp kommer her

Tore Amundsen var frem til i 1. desember 2012 daglig leder for CO2 Teknologisenter Mongstad. Amundsen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Han har hatt en rekke lederstillinger i norsk industri, blant annet i Kværner og Simrad Optronics. Han har dessuten hatt styreverv i flere norske og utenlandske selskaper, i tillegg til styret i Norsk Industri og hovedstyret i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

–  Jeg er svært glad for at styret har vist meg denne tilliten og ser frem til å ta fatt på de store og viktige oppgavene som Gassnova er satt til å løse. � få på plass CO2-håndteringsteknologi så raskt som mulig er helt nødvendig for bremse klimaendringene verden står overfor, sier Amundsen.

Gassnova skal bidra til teknologiutvikling og -modning på bred basis slik at kostnader og risiko for CO2-håndtering kan reduseres. Det gjør Gassnova gjennom forskningsprogrammet CLIMIT og gjennom teknologisenteret (TCM) og fullskalaprosjektet på Mongstad.

LES OGS� :

 

Delta i debatten!

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.