Legevakt i Skien

Legevakt i Skien: (FOTO: VENDY BERG HEGLE)

25-åring frifunnet for voldtekt

En 25 år gammel mann som i 2010 ble dømt til fire års fengsel for voldtekt, og som allerede har sonet over tre år av straffen, frifinnes for voldtekten.

Mannen fikk forrige fredag brev fra statsadvokaten som opplyser at han vil bli frifunnet for voldtekten han er dømt for i to rettsinstanser, skriver VG.

Facebook-knapp kommer her

DNA fra en annen mann

Mannen innrømmer å ha hatt sex med kvinnen, men en DNA-prøve som ble tatt av kvinnen, viser at DNA som ble funnet i henne, stammet fra en annen mann enn 25-åringen.

Dagen etter dro den unge kvinnen på jobb. Etter å ha snakket med flere venninner reiste hun ved 22-tiden sammen med flere av dem til voldtektsmottaket i Skien hvor hun ble undersøkt, går det frem av Gjenopptakelseskommisjonens rapport.

Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker fastslo i fjor at 25-åringen skulle få behandlet saken sin på nytt. Etter å ha sonet det aller meste av dommen, tre år og to måneder, ble 25-åringen løslatt av Borgarting lagmannsrett.

Erstatningssøksmål

Hans forsvarer, Øystein Storrvik, varsler nå et erstatningssøksmål i millionklassen.

– Etter rettspraksis har han krav på en stor erstatning. Det er snakk om millionerstatning i slike saker, sier Storrvik.

Kvinnens bistandsadvokat, Heidi Amlie Grindem, sier de mener DNA-rapporten er et sidespor og irrelevant for voldtektssaken.

– Det er ført bevis for at han har voldtatt henne, og hun har hatt høy troverdighet og aldri endret forklaring, sier Grindem.

 

Jobb lokalt (229)