annonse

Advarer i flere fylker: – Må du ikke ut, la bilen stå!

GLATT
GLATT: Det er glatte veier og vanskelige kjøreforhold mange steder i Sør-Norge lørdag. (Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix)

Mange utforkjøringer preger trafikken på Østlandet lørdag, særlig i indre og nordlige strøk. Underkjølt regn er årsaken, og Vegvesenet ber folk la bilen stå.

  • NTB

Et obs-varselgjelder for nordlige og midtre deler av Hedmark, Oppland, Telemark og Buskerud, som er mest utsatt. Regnværet skal gi seg utpå ettermiddagen, ifølge Yr.

Lørdag formiddag meldes det om utforkjøringer i en rekke politidistrikt i Sør-Norge, men det er ikke meldt om alvorlige personskader.

– På grunn av regn som fryser på bakken, er det nå stedvis vanskelige kjøreforhold i deler av Akershus, Hedmark og Oppland. Vi oppfordrer alle til å kjøre forsiktig, tvitrer Vegtrafikksentralen øst.

– Vi har varslet alle entreprenører, som er ute og salter. Må du ikke ut, la bilen stå!

Mange utforkjøringer

Nødetatene hadde nok å gjøre i Hønefoss, Modum og flere andre steder i Buskerud, der politiet sier at veldig mange har kjørt ut samtidig.

– Vi er nødt til å kjøre fra sted til sted for å se til at alle som har kjørt av har det bra. Det meldes om flere utforkjøringer i ulike deler av distriktet, så vi har ikke helt oversikt. Men det er veldig glatt nå, sier operasjonsleder Martin Andersen-Gott i Sørøst politidistrikt til NRK.

Bussene står

Kollektivselskapet Brakar melder at alle busser på Ringerike nå står stille til veiene er skikkelig strødd.

– Været og føreforholdene har også spredd seg til Kongsberg og Vikersund, hvor det vil bli innstilte avganger. Det er trolig at det også vil spre seg til andre deler av Buskerud i løpet av ettermiddagen, skriver selskapet på sin nettside.

Fra Øvre Romerike i Akershus har det også kommet flere meldinger om glatte veier på grunn av underkjølt regn.

– Vi ber alle om å ta det med ro og kjøre etter forholdene, tvitrer politiet.

Det samme gjør Oslo-politiet ved 14.30-tiden. Etter en solfylt morgen i hovedstadsområdet, gir lett regn etter hvert svært glatte veier også der.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse