kirkebrann

kirkebrann: Foto: ARKIVFOTO

Begge dømt for å ha tent på kirken

Tingretten har i dag funnet to menn på 19 og 20 år skyldig i å ha tent på Østre Porsgrunn kirke.

I dag ble dommen fra Nedre Telemark tingrett forkynt for de to som har stått tiltalt for å tenne på Østre Porsgrunn kirke natt til mandag 11. april 2011.

20-åringen er herved dømt til fengsel i fire år.

Facebook-knapp kommer her

19-åringen dømmes til totalt tre år og seks måneder. Kun ni måneder av denne tiden er ubetinget.

19-åringen har erkjent å ha tent på kirken og han har erkjent straffskyld.

Enormt erstatningskrav

Begge må i tillegg betale en enorm erstatning. De dømmes under solidaransvar til å betale erstatning på drøyt 34 millioner kroner.

Skaden er taksert til 50 millioner kroner, men foreløpig har forsikringsselskapet utbetalt 34 millioner kroner.

- Ikke tvil om at begge er skyldige

- Retten er ikke i noen tvil om at begge de tiltalte var med på å tenne på Østre Porsgrunn kirke, at skadeverket er grovt og at de tiltalte handlet forsettlig. Det legges også til grunn ut over rimelig tvil at begge de tiltalte det for overeveiende sannsynlig at det ville oppstå fare for utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom ved deres handling, heter det i domsavsigelsen.

Retten legger til grunn at 20-åringen først tente på benkene utenfor Borgestad kirke samme kveld.19-åringen frifinnes for medvirkning til dette.

LES OGS� :

 

Delta i debatten!

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.