annonse

Demonstrerte for Klovholt-skolen

DEMONSTRERTE: DEMONSTRERTE: Karl Gustav Olsen (med sort lue), lokalutvalget og andre fra Klovholt demonstrerte foran rådhuset torsdag ettermiddag. (Foto: )

Foreldre og barn fra Klovholt med klar oppfordring til bystyret: - Ikke legg ned skolen vår!

Tom Erik Thorsen

Skolestruktursaken i Skien er fortsatt ikke avgjort, og når budsjettet for 2010 nå skal sys sammen, begynner det også å spøke for det planlagte oppvekstsenteret på Klovholt.

- Distriktsfiendtlig

Bystyret bevilget i desember i fjor 24 millioner kroner til prosjektet, men politikerne ga samtidig beskjed om at saken skal opp til ny behandling hvis budsjettet sprekker.

Og det ser det nå ut til å gjøre. Prislappen er nå på godt over 30 millioner kroner.

Foreldre og barn fra bygda demonstrerte derfor foran rådhuset torsdag ettermiddag, i forkant av bystyrets møte.

- Vi ønsker å vise at Skien er mer enn Ibsen og Skagerak arena, sier leder i lokalutvalget på Klovholt, Karl Gustav Olsen (Ap) til Varden.no.

Han mener Skien også er en landbrukskommune, hevder politikerne vingler og er i ferd med å føre en distriktsfiendtlig politikk.

- Klovholt-prisen for høy

Alternativet til Klovholt, er skolen på � foss.

- � foss er ikke noe alternativ for oss, sier Olsen.

- Hvorfor det?

- For oss er det byen.

Lokalsamfunnet i Melum har i lengre tid regnet på kostnader for å bygge en ny skole. Nå har også Klovholt tatt fram kuleramma, og mener å ha funnet feil i kommunens regnestykke.

- Vi kan godt få prisen et godt stykke ned, hvis det er vilje til det, hevder Olsen.

Mellom 30 og 40 barn og voksne hadde møtt opp på rådhusplassen. Da bystyret kom dem i møte, var de 55 politikerne i klart flertall.


(Arkivartikkel fra 15.10.2009)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse