annonse

Elleve personer pågrepet for tyverier fra eldre

RYKKET UT
RYKKET UT: Ved samtlige tilfeller har tyveriene vært rettet mot eldre der de bor, hvor tyvene har kommet seg inn enten via å utgi seg for å være hjemmetjeneste eller på andre måter. Politiet rykket søndag ut til Cochs gate i Brevik, der var det flere som hadde blitt utsatt for tyveri. (Foto: Joakim S. Enger)

Politiet har pågrepet elleve personer for en rekke tyverier fra eldre i Telemark, Agder og Vestfold.

Eirik Haugen

Sju personer er pågrepet i Oslo og fire i nærheten av Hamar, opplyser Sørøst politidistrikt.

Mandag etterlyste politiet tre tyskregistrerte biler som var observert i forbindelse med tyveriene i de tre fylkene. De fikk da flere tips.

LES OGSÅ: Therese havnet i basketak med tyven på sykehjemmet

Fikk tips

– Pågripelsene kunne finne sted som resultat av tips fra publikum, politiets etterforskning knyttet opp mot de aktuelle bilene og politisamarbeid på tvers av flere politidistrikter, opplyser politiet i en pressemelding tirsdag.

Politiet opplyser at de antar at alle de pågrepne er rumenere.

Tyveriene er begått de siste dagene fra hjemmene til eldre personer, først i Agder, så i Telemark, deretter i Hof, Holmestrand og Sande i Vestfold. Politiet har blant annet etterforsket tyveri fra eldre både på Stathelle og i Brevik.

LES OGSÅ: Leter etter to kvinner etter tyveri fra sykehjem og omsorgsbolig

Skal avhøres

Politiet ba om hjelp fra publikum fordi det så ut til at gjerningspersonene beveget seg raskt fra sted til sted og at det derfor var vanskelig å forutsi hvor de ville dukke opp neste gang.

De elleve skal etter hvert avhøres, og etter hvert fremstilles for varetektsfengsling.

Politiet opplyser at de foreløpig har begrenset med ytterligere informasjon.

Jobber videre

– Politiet jobber nå videre med etterforskingen, og det planlegges avhør av de pågrepne og etter hvert fremstilling for varetektsfengsling, skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.


annonse

annonse

annonse


annonse

annonse