annonse

Elva er fortsatt full av handlevogner

NÆR KANTEN
NÆR KANTEN: NÆR KANTEN: Handlevognene ligger bare to meter unna gangveien under Porsgrunnsbrua og er godt synlig fra land. Foto: fredrik pedersen (FOTO: FREDRIK PEDERSEN)

I mars sa senterleder på Down Town at handlevognene i elva ved Porsgrunns-brua skulle bli fisket opp i løpet av våren. Det har fremdeles ikke skjedd.

  • Bhavpreet Sharma Bhavpreet.sharma@varden.no

Under Porsgrunnsbrua ligger det fortsatt mange handlevogner som Bent Rosenberg, senterleder på Down Town, i mars sa skulle bli fjernet i løpet av våren.

Den gang fortalte han at de har en opprydning hvert år på vårparten.

Facebook-knapp kommer her

Når Varden ringer for å spørre hvorfor handlevognene fremdeles ikke har blitt fjernet, skylder Rosenberg på hukommelsen.

– Det er Ica Maxi som eier vognene og vi rydder de sammen med dem. I år har det rett og slett bare gått i glemmeboka.

Skylder ikke på andre

Videre sier Rosenberg at det er bra Varden ringer og minner om forsøplingen. Sjefen for Ica Maxi, Bjørn Gunnar Standahl Darre, sier at han ikke vil skylde på noen, men at de jobber med saken.

– Vi har vært i dialog med Røde Kors om de kan hjelpe til med å fjerne handlevognene. Prosessen med å fjerne vognene er også tidkrevende, forklarer Standahl Darre.

Sa nei for to uker siden

Fra Røde Kors sitt hold fortelles det at de ble forespurt for to uker siden.

– Ja, det stemmer at vi ble spurt, men jeg sa nei, da det er en jobb for en arbeidsdykker, sier Tommy Rogn, dykkeleder i Bamble Røde Kors.

– Vært her minst ett år

Standahl Darre sa i mars at de har innført strenge låserutiner for handlevognene, men likevel blir de borte. Han anslår at Ica Maxi mister rundt ti vogner hvert eneste år, men bare under brua og langs parkeringsplassen ligger det flere enn som så.

Mens Vardens fotograf tar bilder av handlevognene, kommer Hans Olav Borge gående. Borge sier han ofte går strekningen langs bryggen og har sett vognene ligge i elva lenge.

– De fleste handlevognene har ligget her minst ett år, sier Borge.

LES OGS� :

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse