annonse

En gate – tre sushirestauranter

Sushikokkene i Porsgrunn kvesser knivene og forbereder seg på rå fiskekrig. Om to uker blir Storgata Telemarks sushisentrum med tre restauranter.

  • Hans Botnen Eide

– Nå jobber vi med å få alle ting på plass. Vi håper å åpne om cirka to uker, sier Chi Mguuien.

Da blir det tre sushirestauranter på 500 meter i Storgata i Porsgrunn: «Little Phuong» ved Downtown, «Sakura sushi» over gata fra Hammond-gården og «Ori sushi bar og wok» ved Ælvespeilet.

Facebook-knapp kommer her

Tre i en gate

– Det er veldig populært med sushi i Norge nå. Vi har mange avdelinger på Østlandet, forklarer Mguuien.

– Med tre sushisteder i en gate, hvorfor skal porsgrunnsfolk velge Sakura?

– Vi lager veldig god sushi, så det er bare å komme! lover hun.

Populær fisk

For bare ett år siden var ikke fersk sushi å oppdrive i Porsgrunn. Så åpnet Johnny Nguyen og kona Bich Huyen Tlti Huynilt restauranten «Ori sushi bar og wok». Nå går de rå og ferske fiskebitene som varmt hvetebrød.

– Nordmenn har blitt vant med sushi nå. Folk reiser mye og sushi er mye i media. Nå dropper folk smørbrød og tar seg heller en sushi, sier Johnny Nguyen.

– Vi har til og med barn i fem-seks-års alderen som kommer og har helt dilla på sushi, sier han.

Han mener de rå fiskebitenes popularitet ikke bare skyldes smak, men også at folk ønsker å spise sunn mat.

– Sushi er veldig sunt, bare se på meg! Jeg er snart førti, men det er det ingen som tror på. Det er takket være mye sushi på norsk fisk.

«Ori sushi bar og wok» har holdt stengt i fem uker på grunn av veiarbeidet utenfor, men åpnet igjen tirsdag.

Frykter ikke konkurransen

Da de startet restauranten var de alene om sushimarkedet i Porsgrunn. Men Nguyen er ikke redd for kundene når konkurrent nummer to kommer på banen.

– Det er bare hyggelig med konkurranse. Da kan kundene spise og sammenligne. Kundene er ikke dumme, de velger det beste stedet, sier Nguyen og ler.

– Hva er ditt største fortrinn i sushikonkurransen i Porsgrunn?

– Vi kan håndverket. Og vi jobber alltid med å ha de beste råvarene til gode priser, sier Nguyen.

Råvarer og hygiene er viktig

Han mener alt må klaffe for å få til god sushi.

– Sushi må være fersk, ikke som de ferdigpakkene du finner i dagligvarebutikkene. Det er viktig å ha gode, ferske råvarer, og å ha god hygiene så det ikke setter seg bakterier i risen og fisken, sier Nguyen.

Råvarene har han god tilgang på i Porsgrunn.

– Norske råvarer er verdens beste for sushi, mener han.

annonse