annonse

Er nesten gratis å levere søppel

DUM OG DUMMERE
DUM OG DUMMERE: De som tømmer søppel ulovlig etterlater ofte spor, forteller miljøkoordinator Bjørn Sørlie.

Hvorfor kjøre avfallet til en søppelfylling og betale 100 kroner, når du kan dumpe det i naturen og få 10.000 i bot?

Tore Svarverud

Nå er det høysesong for ett av årets mest bisarre fenomen: Folk rydder opp hjemme, fyller opp en henger ned søppel, og så kjører de ut i et turområde og dumper det.

Slipper de unna med det? Som regel ikke.

Facebook-knapp kommer her

Enkelt å identifisere

Ofte blir de sett av noen som melder fra til politiet, og minst like ofte er det ting i avfallet som gjør det enkelt å identifisere dem.

Bjørn Sørlie, miljøkoordinator hos politiet i Telemark, kan ofte ikke annet enn å riste på hodet over den forbløffende graden av tankeløshet. Men den er ikke noen formildende omstendighet. Forsøpling koster 6000 til 10.000 kroner i bot, og maksimumssatsen benyttes ofte.

For noen dager siden ble det dumpet et lass med søppel i naturen på Heistad. Eieren avslørte seg selv med hva han kastet, og får en prat med politiet og en bot.

18 saker på ett år

Slik var det også med et lignende tilfelle få kilometer fra det første eksempelet: To karer kom ryggende innover Hjortestien på Stridsklev med en henger med søppel, og kjørte ut med tom henger. En turgjenger noterte bilnummeret, og resten var lett match for politiet.

- Dette er det mye av. Vi hadde 18 saker som dette i fjor, sier Bjørn Sørlie.

- Det er gratis å levere spesialavfall og hageavfall, og nesten gratis for annet avfall, sier understreker Sørlie, som lover å holde skarpt øye med forsøplerne.

LES OGS� :

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse