annonse

Foss ødelegger nattesøvnen

MYE BRÅK: MYE BR� K: Beboerne i flere av leilighetene liker ikke støyen fra den kunstige fossen som renner like ved. FOTO: GARY PAYTON (Foto: GARY PAYTON)

Beboerne på Bratsberg brygge får ikke sove fordi den kunstige fossen ved leilighetskomplekset støyer for mye.

PORSGRUNN Det er en drøy meter med vann det støyes om, skriver NRK Telemark. En meter med kunstig fossefall, en del av landskapsarkitekturen rundt komplekset med luksusleiligheter midt i Porsgrunn sentrum.

En vakker del av bybildet, med kunstig elvestump, skulpturer og benkeplass ned mot Porsgrunnselva, men altså et stort problem for enkelte av beboerne i komplekset.
� ge Nøkland er styreformann i Sameiet Bratsberg Brygge, og han sier bråket kan være forstyrrende.

Støymålinger

- Utenfor noen av leilighetene høres det ut som om det smeller i ørene når vanndråpene treffer vannflaten, sier han til NRK.

Beboerne har selv foretatt støymålinger nattetid, og ifølge dem avgir fossen over 60 DB med støy utenfor de mest utsatte soverommene. Det er ulovlig, mener de.

Ifølge Statens Forurensningstilsyn er det imidlertid ikke ulovlig, fordi støy fra fossefall ikke uten videre kan sammenlignes med for eksempel støy fra vei eller industri. Uansett vil Porsgrunn kommune nå igangsette egne støymålinger, forteller driftsleder Hans Martin Gullhaug i kommunens bydriftsvirksomhet.

Forstår klagingen

- Likevel burde det være kjent at dette kunstige fossefallet var her, for det var med i de opprinnelige byggeplanene. Men jeg forstå at folk klager på ting som plager dem, sier Gullhaug.


(Arkivartikkel fra 13.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse