annonse

Fryktet at taket kunne rase ned over svømmehallen

SPREKT
SPREKT: Daglig leder av Skien Fritidspark, Jan Steinar Tufte, med den sprukne limtredrageren som er årsaken til at badet stenges i mange måneder. (Foto: Tore Øyvind Moen)

Kommunen fryktet at hele taket kunne ryke og rase ned over de besøkende i svømmehallen.

Jon-Inge Hansen

– Vi tør ikke ta risikoen på at noe sånt skulle skje. Det ville vært en forferdelig tragedie, sier spesialkonsulent på eiendom i Skien kommune, Sven Kristoffersen.

 Badet i Skien Fritidspark blir stengt over vinteren, kanskje i 4-5 måneder.

Hele taket svekket

Det var kjent fra før at en av limtredragerne som bærer takkonstruksjonen var sprukket. Ytterligere undersøkelser avslørte at alle de sju andre limtredragerne, som holder hele takkonstruksjonen, er svekket.

Reservebæreevnen, det som gjør at taket skal tåle snøen i vinter, er nesten brukt opp allerede etter første snøfall.

– To målinger viser at limtredragerne har en nedbøying som gjør at vi er usikre på om de kommer til å tåle vinterens snølast, sier Kristoffersen.

Bærer tungt tak

Taket i badet på Skien fritidspark bæres av 14 limtredragere, 14 meter lange, som ligger i par på søyler i begge endene. Dragerne er 140 centimeter høye, men sliter med å holde vekten av det tunge betongtaket.

– Vi må være 110 prosent sikre på at taket holder, sier Kristoffersen.

Det ble mandag formiddag avholdt møte mellom Skien kommune og konsulentselskapene Multiconsult og Sweco som har stått for utredningen. 

LES OGSÅ: Taper minst 1,5 millioner kroner på denne sprekken

Ikke forsvarlig

– Situasjonen har blitt grundig gjennomgått og ulike tiltak er drøftet. Undersøkelser viser at limtredragerne i takkonstruksjon i taket ikke har tålt den belastningen de har vært utsatt for. Etter å ha gjennomgått de nye funnene, har vi konkludert med at det ikke vil være forsvarlig å holde åpent i vinter.

Vi setter sikkerheten for våre besøkende og ansatte først, og velger derfor å stenge badet inntil taket er reparert, sier spesialrådgiver på eiendom i Skien kommune, Sven Kristoffersen.  Det er uklart hvor lang tid utbedringene vil ta, men mest sannsynlig vil badet holde stengt i 4 - 5 måneder. 

Bare badet

Det er kun badet som har den aktuelle konstruksjonen. Situasjonen påvirker ikke den øvrige aktiviteten i Fritidsparken. 
Kommunen har  i ettermiddag gjennomført allmøte med ansatte i Fritidsparken. 

Nå starter kommunen arbeidet med å forsterke alle limtredragerne som bærer taket over badet i fritidsparken.
 

annonse
annonse
annonse

annonse