BLE SKUTT

BLE SKUTT: Tokke-bjørnen ble skutt ved Bessefjell av fellingslederen i SNO. FOTO: STATENS NATUROPPSYN

Gir opp å finne bjørnehiet

Statens Naturoppsyn og Høgskolen i Hedmark har lett etter bjørnehiet i Tokke i to dager. Nå gir de opp.

STOPPER

STOPPER: Regionansvarlig Espen Marker i SNO sier at letingen etter bjørnehiet nå blir stanset. FOTO: REIDAR PEERSEN

Etter at Tokke-bjørnen ble skutt ved Bessefjell vest i Tokke, har det vært stor interesse for å finne bjørnehiet. De siste par dagene har det vært lett i Berdal nord for Bessefjell uten hell.

– Vi har hatt to mann ute for å finne hiet. Det hadde vært interessant å observere, men nå gir vi nok opp, forteller regionansvarlig Espen Marker i Statens Naturoppsyn (SNO).

Facebook-knapp kommer her

Mange spor

Varmen har ført til at snøen har smeltet i området og dermed er også mange av sporene etter bjørnen etter hvert visket ut.

– Vi har funnet en god del sportegn, men ikke hiet der bjørnen lå i vinter. Høgskolen i Hedmark har et større prosjekt på bjørnehi i Norge og har hatt spesielt ønske om å lokalisere stedet bjørnen overvintret.

LES OGS� : Lavmål å skyte vårgroggy dyr

– Hva med ryktene om at det skal være en bjørn til i Telemark?

– De ryktene kan jeg avkrefte. Vi har i alle fall ingen indikasjoner eller tips som skulle tilsi at det er flere bjørner i Telemark, sier Marker til Varden.

Får skinnet

Det ser nå ut til at Tokke kommune får tilslaget på bjørneskinnet og dermed kan stoppe ut dyret. Førstekonsulent Ole Roar Davidsen ved Direktoratet for naturforvaltning bekrefter dette overfor NRK Telemark i dag.

Kommunesenteret eller kulturhuset kan være aktuelle utstillingssteder for kommunen, som jo har bjørn i sitt kommunevåpen.

Bjørnekjøttet er solgt til Vinje slakteri og vil trolig være mulig å få en smakebit av på Dyrskun i september. Prisen kan vær opp til 500 kroner kiloen for bjørnekjøtt.

LES OGS� : Sto alene ansikt til ansikt med bjørnen

Hannbjørnen i Tokke var trolig 5 år gammel og veide 155 kilo. Det er første gang på 65 år at det skutt bjørn i Telemark.

 

Delta i debatten!

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.