varden

varden: Varden vil kanskje ikke komme i A-pressens eie likevel.

Godtar ikke kjøp av Varden

Konkurransetilsynet vurderer å nedlegge forbud mot at A-pressen overtar avisene Varden, Fredriksstad Blad, Drammens Tidende og Tønsbergs blad.

A-pressen kjøpte opp alle avisene i Edda Media fra Mecom før jul.

Nå varsler Konkurransetilsynet at de det vurderer å nedlegge forbud mot at A-pressen overtar fire av avisene. Det dreier seg om Varden i Telemark, i tillegg til de mest lønnsomme av Edda-avisene Fredriksstad Blad, Drammens Tidende og Tønsbergs blad.

Facebook-knapp kommer her

Konkurransehensyn

– Våre undersøkelser viser at oppkjøpet vil føre til en vesentlig begrensning av konkurransen i markedet for reklameannonser i papiravis i områdene Telemark, Fredrikstad, Drammensregionen, og regionene Tønsberg og Holmestrand, forteller konkurransedirektør Christine Meyer på Konkurransetilsynets nettsider.

Tilsynet har også funnet at oppkjøpet vil føre til en vesentlig begrensning av konkurransen i markedet for nyhetsformidling i Telemark.

Funnene er blant annet basert på en spørreundersøkelse som tilsynet har gjennomført blant abonnenter og annonsører i seks av partenes papiraviser.

Medietilsynet varsler inngrep

Tidligere i dag varslet Medietilsynet at de vurderer å fatte vedtak om inngrep mot oppkjøpet av Edda Media. De ber om innspill fra A-pressen i møte i begynnelsen av mai.

� rsaken er for stor eierkonsentrasjon i området øst og vest for Oslo-området. Varden er en av avisene som omfattes av region Vestviken.