varden

varden: Varden vil kanskje ikke komme i A-pressens eie likevel.

Godtar ikke kjøp av Varden

Konkurransetilsynet vurderer å nedlegge forbud mot at A-pressen overtar avisene Varden, Fredriksstad Blad, Drammens Tidende og Tønsbergs blad.

A-pressen kjøpte opp alle avisene i Edda Media fra Mecom før jul.

Nå varsler Konkurransetilsynet at de det vurderer å nedlegge forbud mot at A-pressen overtar fire av avisene. Det dreier seg om Varden i Telemark, i tillegg til de mest lønnsomme av Edda-avisene Fredriksstad Blad, Drammens Tidende og Tønsbergs blad.

Facebook-knapp kommer her

Konkurransehensyn

– Våre undersøkelser viser at oppkjøpet vil føre til en vesentlig begrensning av konkurransen i markedet for reklameannonser i papiravis i områdene Telemark, Fredrikstad, Drammensregionen, og regionene Tønsberg og Holmestrand, forteller konkurransedirektør Christine Meyer på Konkurransetilsynets nettsider.

Tilsynet har også funnet at oppkjøpet vil føre til en vesentlig begrensning av konkurransen i markedet for nyhetsformidling i Telemark.

Funnene er blant annet basert på en spørreundersøkelse som tilsynet har gjennomført blant abonnenter og annonsører i seks av partenes papiraviser.

Medietilsynet varsler inngrep

Tidligere i dag varslet Medietilsynet at de vurderer å fatte vedtak om inngrep mot oppkjøpet av Edda Media. De ber om innspill fra A-pressen i møte i begynnelsen av mai.

� rsaken er for stor eierkonsentrasjon i området øst og vest for Oslo-området. Varden er en av avisene som omfattes av region Vestviken.

 

Delta i debatten!

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.