annonse

«Grønn uke» for Gjerpen-elevene

MILJØAGENTER: MILJØAGENTER: Gjerpen barneskole har miljøarbeid høyt på dagsorden. Her fire av skolens miljøagenter - fra høyre Erlend Hornslien fra 5a, Tonje Nystad fra 6b, Didney Hagemann fra 6a og Silje Valhovd Pettersen fra 5b. FOTO: DAG R. VASDAL (Foto: DAG R. VASDAL)

Gjerpen skole tar miljøet på alvor. Denne uka er «grønn».

  • Dag Vasdal

skien Dette skoleåret er svært spesielt for de 315 elevene på Gjerpen skole. Mens det bygges ny skole for dem, må de være i eksil i lokalene etter fraflyttede Lunde ungdomsskole.
Til vanlig er elvene flinke til å gå eller sykle til og fra skolen sin. Men med ny, midlertidig skolevei langs svært trafikkerte veier, er det mange som heller benytter busstilbudet til og fra Lundetoppen i byens sentrum.
For å få flere ut i frisk luft, har skolen mobilisert til såkalt «grønn uke» der trim er en del av innholdet. Som en ekstra spiss på det hele har Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) spandert skritt-tellere på elevene.
Skritt-tellerne ble utdelt i Lundedalen i går formiddag - et utmerket sted for et utmerket tiltak. Også passet det fortreffelig fordi elevene den dagen skulle gå på beina til bygdeborgen på Kjempa, to km unna. Det blir fort mange skritt av slikt.
Skolens inspektør, Trond Evenstad, forsikret at det skal gjøres mye bra miljøarbeid i løpet av uka.
Starten var det i hvert fall ikke mye å utsette på:
Med rungende allsang til miljøets pris innledet elevene sine mange gjøremål ute i det fri.(Arkivartikkel fra 22.09.2008)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse