annonse

Hoppet over borgertoget med Norges største flagg

NORGES STØRSTE
NORGES STØRSTE: Flagget målte 300 kvadratmeter og veide 50 kilo. (BEGGE FOTO: TORE ØYVIND MOEN)

Folk i Skien fikk seg en overraskelse, da borgertoget gikk av stabelen torsdag ettermiddag.

Martin Øyvang

Grenland Fallskjermklubb viste frem sitt splitter nye flagg, da de fløy ned fra luften over borgertoget i Skien. Og det flagget er litt spesielt.

Facebook-knapp kommer her

- Det er Norges største flagg, og er på 300 kvadratmeter. Totalt med alt av utstyr veier det rundt 50 kilo, sier fallskjermhopper Thomas Solli som sto bak dagens luftige overraskelse.

50.000 kroner

Flagget har fallskjermklubben kjøpt, og stuntet har vært planlagt en stund.

- Fallskjermklubben har investert rundt 50.000 kroner i flagget, og vi har hatt en plan i flere år om å gjøre dette. Endelig fikk vi sjansen til det, sier Solli.

Fryktet avlysning

Selv om han er glad for at de endelig fikk gjennomført stuntet, var det også torsdag lenge usikkert om det lot seg gjennomføre.

- Vi satt to timer på fallskjermklubben på grunn av regnværet, og vi fryktet at vi måtte avlyse det hele. Heldigvis måtte vi ikke det, sier Solli.

- Stolte av flagget

Fallskjermhopperen sier at de har fått kritikk i forkant, men håper at folk flest setter pris på flagg-stuntet.

- Kritikken har gått på at vi må la flagget gå i bakken når vi lander, men vi håper at de fleste synes at tiden i lufta veier opp for det. Vi ønsket å gjøre dette for å feire nasjonaldagen på vår måte. I tillegg er vi veldig stolte av flagget, sier Solli

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse