annonse

Hovedvei gjennom Telemark har sklidd ut

vei
vei: (Foto: Nils Skumsvoll)
Rydder opp
Rydder opp: Gjernes 500 meter før Aarnes kafeteria. (Foto: Nils Skumsvoll)
Stengt
Stengt: Veien er stengt ved Aarnes Kafeteria. (Foto: Nils Skumsvoll)
Borte
Borte: Vei tatt av regnet som kom natt til onsdag. (Foto: Nils Skumsvoll)
Rast ut
Rast ut: På Ulefoss har denne veien rast ut i et boligfelt. (Foto: Nils Skumsvoll)
Sklidd ut
Sklidd ut: Veien har sklidd ut rett før Ulefoss sentrum. (Foto: Nils Skumsvoll)

Riksvei 36 ved Årnes ble onsdag formiddag stengt i begge kjøreretninger, fordi vannet har gjort skade et sted det ble utført veiarbeid.

Eirik Haugen

OPPDATERT: Statens vegvesen opplyser at riksveien vil bli åpnet i ett felt onsdag ettermiddag.

– Vi håper at vi kan få åpnet det ene feltet før klokken 17, og da vil vi ha lysregulering på stedet, sier Arne Kleivstaul i Statens vegvesen.

Arbeidet i det andre feltet vil pågå fortløpende, men Kleivstaul sier at det er et omfattende arbeid.

– Det er mye som må gjøres, men vi håper at veien kan åpne helt om ikke så mange dager. Uten at jeg gi deg noe tidsaspekt, sier Kleivstaul.

Raste ut

Det er to steder på riksvei 36 som er rammet av flommen. Det ene stedet er ved Ulefoss, det andre ved Årnes. Det får konsekvenser for trafikantene ved riksvei 36.

Byggeleder Jostein Eriksrød i Statens vegvesen sier til Varden at trafikken blir stoppet ved Ulefoss når du kommer fra Grenland.

– Ved den gamle bensinstasjonen på vei inn til Ulefoss er deler av veibanen rast ut. Trafikken kan passere kun i et felt forbi stedet, sier Eriksrød. Han sier at omlag halve veien er rammet og område er på omlag 400 meter. Det er trafikklys på stedet.

Ved Årnes er hele riksvei 36 stengt. All trafikk må dermed kjøre via Ulefoss sentrum, til Lunde og til Bø. Eriksrød håper at veien kan åpne igjen i løpet av dagen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse