Sarah Bendiksen trafikkoperatør ved Veitrafikksentralen sier at trafikken så langt går greit på E18.

– Fra Oslo og ut mot Drammen er det godt med trafikk, men det går jevnt framover. I vårt område kan det fort hope seg opp ved Langangen i forbindelse med veiarbeidet der, men enn så  lenge er det ingen lange køer der, sier hun.

I Telemark ellers har de ingen spesielle trafikkmeldinger onsdag ettermiddag.

– Erfaringsmessig er onsdagen den store utfartsdagen. Statens vegvesen har rådet folk til å kjøre senere på kvelden om de kan for å unngå de store trafikktoppene, og kanskje utsetter noen turen til i morgen tidlig, sier hun.

Til søndag kan det også være en idé å unngå E18. Denne strekningen gjennom Telemark pleier å by på mye rushtrafikk når folk skal hjemover.

– Trafikken fordeler seg mer utover på hjemfarten søndag, også fordi man unngår rushtrafikk som tilleggsfaktor, men spesielt E18 gjennom Telemark har hatt mye forsinkelse kl. 13-18, med en topp rundt 15, og nær Drammen rundt 16-20, opplyser Christian Prydz, seksjonslederr på veitrafikksentralen Øst i Oslo i pressemeldingen fra Statens vegvesen. .

De anbefaler folk å planlegge turen sin før de reiser, og sjekke trafikkmeldingene på hjemmesidene deres.

– Trafikktallene fra 2021 og 2022 viser at forsinkelsene på onsdag før Kristi himmelfart har startet fra rundt klokken 14, toppet seg mellom 15-17, og har vart til rundt 20 på de mest populære strekningene.